Οι δηλώσεις του Μάρτινς για το αυριανό ματς


Την Λουκέρνη αντιμετωπίζει αύριο ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους Ελβετούς στο Φάληρο για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού του Europa League και ο Πέδρο Μαρτίνς πριν λίγο έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μια ημέρα πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Διαβάστε τα όσα είπε :

 Ερώτηση :

 Η Λουκέρνη με βάση τα όσα έχει δείξει είναι μία ομάδα που έχει επιθετικές αρετές, αλλά παρουσιάζει προβλήματα στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Ποια είναι η άποψή σας και ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει σκορ πρόκρισης;

Απάντηση :

Αυτό που κατ' αρχήν χρειάζεται η ομάδα μας είναι να είναι δυνατή όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Είμαστε πανέτοιμοι για την αναμέτρηση. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς, παρόλο που θα αντιμετωπίσουμε δυνατό αντίπαλο. Η Λουκέρνη τα έχει πάει πολύ καλά στην Ελβετία και για αυτό βρίσκεται σε αυτή τη θέση.
Εμείς από την πλευρά μας παρόλο που είμαστε με πολλές ανανεώσεις και νέα πρόσωπα, είμαστε μία ενωμένη ομάδα και δυνατή και πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Σίγουρα θα συναντήσουμε δυσκολίες, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Ερώτηση :

Οι Ελβετοί έχουν παίξει τρία επίσημα ματς, ενώ ο Ολυμπιακός κανένα. Θεωρείτε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό;

Απάντηση :

Σίγουρα αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον αντίπαλό μας, όμως έχουμε κι εμείς τα δικά μας πλεονεκτήματα, πρώτον ότι θα παίξουμε στην έδρα μας, δεύτερον ότι οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο για να αποδείξουν αυτό που έχουν καταφέρει στην προετοιμασία. Θέλουμε πολύ στον κόσμο μας να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει.
Η Λουκέρνη είναι μία ομάδα που θα μας βάλει δύσκολα στο παιχνίδι, όμως, και εμείς έχουμε τα δικά μας. Θα έχουμε τον 12ο παίκτη στο πλευρό μας. Οι παίκτες από μόνοι τους έχουν μέσα τους το κίνητρο και τη θέληση για να αποδείξουν τη δουλειά που έχουν κάνει.

Ερώτηση :

Από πλευράς ετοιμότητας περιμένατε τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή σε καλύτερο σημείο ή σε χειρότερο; Κι αν η ενδεκάδα που θα επιλέξετε θα είναι ίδια με την Λεγκανές.

Απάντηση :

Σίγουρα το φιλικό με την Λεγκανές είναι πρόσφατο και θα υπάρχουν ομοιότητες, όμως, από τότε έχει περάσει μία εβδομάδα. Θα είμαστε πιο έτοιμοι, εκείνο ήταν ένα ματς δοκιμή, ενώ αυτό είναι επίσημο. Οι παίκτες έχουν θέληση και επιθυμία. Ανυπομονούν να έρθει η αυριανή στιγμή. Θα δείτε ομοιότητες συγκριτικά με το φιλικό με την Λεγκανές τόσο με την ενδεκάδα, όσο και με την απόδοση, αλλά θα υπάρχουν και διαφορές που θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ομοιότητες ως προς την ενδεκάδα με το φιλικό με την Λεγκανές, γιατί αυτό θα αποδείξει την πίστη μου προς τους παίκτες μου. Είμαστε πανέτοιμοι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο για να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ερώτηση :

Οι παίκτες έχουν θέληση και θέλουν στο πρώτο ματς να πάνε καλά τα πράγματα. Ωστόσο, ένα τέτοιο παιχνίδι κρύβει παγίδες. Εχετε προετοιμάσει την ομάδα σας ώστε να έχουν υπομονή οι παίκτες σας μέχρι να πετύχουν ένα γκολ;

Απάντηση :

Έχω επισημάνει στους παίκτες ότι το ματς κρατάει 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς. Το πιο σημαντικό είναι το να μην δεχτούμε γκολ, καθώς παίζουμε εντός έδρας. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι έχουμε δει την Λουκέρνη και την γνωρίζουμε καλύτερα απ' ό,τι μας γνωρίζει ο αντίπαλος. Πρέπει να μην δεχτούμε γκολ και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε.

Ερώτηση :

Συνήθως οι προπονητές στη θέση σας ζητούν πίστωση χρόνου λόγω των σαρωτικών αλλαγών. Από εσάς πάντως δεν το έχουμε ακούσει. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

Απάντηση :

Γιατί στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να επανέλθει γρήγορα εκεί που αξίζει. Ξέρουμε τη σημασία των παιχνιδιών, ξέρουμε τη σημασία ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην κορυφή. Για αυτό δεν ζητάμε χρόνο.
Πρέπει να παίζουμε δυνατά, με ένταση και πίστη και να τα δίνουμε όλα για να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους του συλλόγου. Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να λες αυτή τη δικαιολογία, ώστε ο σύλλογος να βρίσκεται στο σημείο που πρέπει.

Ερώτηση :

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Νάτχο. Θα θέλαμε το σχόλιό σας και πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Απάντηση :

Θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα μας. Ήρθε τελευταία στιγμή και όσον αφορά στη φυσική κατάσταση, όχι μόνο ο Νάτχο, αλλά και άλλοι δεν βρίσκονται στο επίπεδο των υπολοίπων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παίκτες που ήρθαν στο τελευταίο στάδιο όπως ο Τοροσίδης, ο Μεριά, ο Ανσαριφάρντ, όπως και ο Νάτχο.
Παρόλο που υπάρχει ποιότητα για να προσφέρουν στην ομάδα. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε ότι βρίσκονται στην ίδια φυσική κατάσταση. Δεν έχουν ακόμη την ιδέα της εφαρμογής του πλάνου μας. Φυσικά είναι έτοιμοι να προσφέρουν και για αυτό είναι εδώ. Είναι όμως πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο παίκτης είναι πανέτοιμος για να ενσωματωθεί 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.