Και οι τέσσερις προκάτοχοι πήγαν τελικό Ευρώπης!


Ο Μπλατ ανέλαβε και επίσημα εδώ και περίπου ένα μήνα τα ηνία του Ολυμπιακού και θέλει να τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι τέσσερις προκάτοχοι του κατάφεραν να τον οδηγήσουν τουλάχιστον μέχρι τον τελικό με τους 2 από αυτούς να σηκώνουν μάλιστα την κούπα.


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήρθε στον Θρύλο το 2008 και το 2010 οδήγησε τους ερυθρολεύκους στον τελικό της Euroleague γνωρίζοντας όμως την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Ο Γιαννάκης μάλιστα το 2009 είχε οδηγήσει τον Θρύλο και στο final-4 εκείνης της σεζόν χωρίς όμως να τον φτάσει στο τελικό.


Τον Παναγιώτη Γιαννάκη διαδέχθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς το 2010 για να τον οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης όπως το 1997  και 2 χρόνια μετά το κατάφερε νικώντας με την τεράστια ανατροπή την ΤΣΣΚΑ, μέσα στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Ίβκοβιτς φεύγει και ο Μπαρτζώκας αναλαμβάνει το καλοκαίρι του 12 και την σεζόν 2012-13 κάνει το back to back και ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης.


Το 2014 ο Μπαρτζώκας φεύγει και τα ηνία αναλαμβάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για να στείλει και πάλι τον Ολυμπιακό σε τελικό Ευρώπης όπως και οι τρεις προκάτοχοι του!
Ο κόουτς το καταφέρνει και μάλιστα δύο φορές όμως και τις δύο στον τελικό αντιμετωπίζει τις διοργανώτριες τoυ final-4. To 2015 στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και το 2017 τη Φενέρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2018 λοιπόν ο Μπλατ είναι ο προπονητής που αντικαθιστά τον Σφαιρόπουλο και θέλει φυσικά και αυτός να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή των προπονητλων των Πειραιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.