Άνετο απόγευμα με... πεντάρα!


Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 απέναντι στην  Μποτοσάνι για το δεύτερο και τελευταίο φιλικό που έδωσε στην Αυστρία και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παρότι βρισκόμαστε ακόμη νωρίς στην προετοιμασία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους : Γιαννιώτη, Μασούρα, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκα, Ρομαό, Ανδρούτσο, Μάριν, Χριστοδουλόπουλο, Πάρντο και Γκερέρο. Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε λοιπόν ο Ολυμπιακός και στην συγκεκριμένη ενδεκάδα βρίσκονταν όπως καταλάβατε και δύο από τους νεοφερμένους στην Αυστρία, ο Λάζαρος και ο Μασούρας.

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 9’ δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη φάση με τον Γκερέρο να έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με το  κεφάλια έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Πάρντο. Ακολούθως και μέχρι το 15’ οι Πειραιώτες είχαν υποχωρήσει στο γήπεδο αλλά μετά τις φωνές του Πορτογάλου τεχνικού οι παίκτες του Θρύλου πήραν και πάλι μέτρα στο χορτάρι με αποτέλεσμα στο 26’ να δημιούργησαν νέα καλή ευκαιρία με τον Πάρντο να βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ρουμάνων αλλά να μην μπόρεσε να τον νικήσει. Ωστόσο το γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς στο 41’ ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Μάριν και εν συνεχεία έδωσε στον Γκερέρο ο οποίος με κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να βάλει το τρίτο του γκολ σε δύο φιλικές αναμετρήσεις. Σκορ πρώτου ημιχρόνου το 1-0.

Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε όλους τους πρώτους ενδεκάδα που ξεκίνησαν το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο επέλεξε τους : Χουτεσιώτη, Ομάρ, Ένγκελς, Βούκοβιτς, Σάλιακα, Καμάρα, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Φετφατζίδης Βρουσάι και Τζούρτζεβιτς. Πέντε λεπτά πέρασαν από την έναρξη του δευτέρου μισού του αγώνα και ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 χάρις σε πανέμορφο συρτό σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή που κατέληξε στα δίχτυα των Ρουμάνων. Η «μηχανή» των Πειραιωτών είχε πάρει «φωτιά» σε εκείνο το σημείο με τον Καμαρά να πέτυχε και αυτός γκολ μετά από σουτ που έκανε εντός περιοχής και δεξιά (3-0 στο 58’). Να σημειωθεί πως πριν από την επίτευξη του 3-0, ο Τζούρτζεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μποτοσάνι αλλά αντί να δώσει στον Φετφατζίδη που ήταν με άδεια εστία μπροστά του, επέλεξε να εκτελέσει μόνος του και βρήκε εμπόδιο. Στο 77’ ο Μάνος πέρασε στην θέση του Σάλιακα με αποτέλεσμα το σύστημα να άλλαξε σε 4-4-2 και τον Βρουσάι να πήγε αριστερά στην άμυνα. Επίσης ένα λεπτό αργότερα και ο Ευάγγελου έκανε το ντεμπούτο του με τα κόκκινα καθώς αντικατέστησε τον Ένγκελς που ένιωθε ζαλάδα από μια προηγούμενη μονομαχία. Τέλος ο Πορτογάλος προπονητής έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας στο παιχνίδι τους Μανθάτη, Βέργο και βγάζοντας τους Φετφατζίδη, Τζούρτζεβιτς. Μάλιστα, ο Νίκος Βέργος μόλις 10 δευτερα από την είσοδο του στο γήπεδο πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του χάρις σε κεφάλια από την μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βρουσάι, που με ατομική ενέργεια και φοβερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έγραψε το 5-0 δίνοντας πανηγυρικό κλίμα στην νίκη των ερυθρόλευκων. Τελικό σκορ στο παιχνίδι το 5-0!

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.