Ήττα με 4 γκολ σε 11 λεπτά!


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0 από την Αϊντχόφεν στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις μετά την συμπλήρωση 65 λεπτών. Οι ερυθρόλευκοι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δέχθηκαν 4 γκολ(σε 11 λεπτά σήμερα)πράγμα που πρέπει να προβληματίζει κατά πολύ την διοίκηση και τον προπονητή.

Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Βρουσάι, και Γκερέρο ήταν οι 11 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το φιλικό κόντρα στους Ολλανδούς. Επίσης να σημειωθεί πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ενσωματώθηκε ξανά στην αποστολή της ομάδας, επιστρέφοντας από την Ελλάδα όπου βρέθηκε για εκδίκαση της υπόθεσης του.

Το παιχνίδι φυσικά διεξήχθει κάτω από την σκιά των τραγικών γεγονότων που βιώνει η Αττική και η Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με την φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική να αφήνει πίσω της καταστροφές, νεκρούς και τραυματίες.

Το αίτημα των ερυθρόλευκων για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή έγινε όπως ήταν φυσικό δεκτό από την Αϊντχόφεν και έτσι πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε με απόλυτο σεβασμό απ’ όλους στο γήπεδο.

Στα πρώτα λεπτά οι Πειραιώτες ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα, έχοντας κοντά τις γραμμές τους και αφήνοντας την κατοχή στους γηπεδούχους. Εν συνεχεία και με την συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους αμυντικούς του να έχουν καλύτερη επικοινωνία ενώ λίγο αργότερα ο Τσιμίκας έκανε την πρώτη τελική με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε ένα μέτρο έξω από την εστία του Ζουτ. Στο 30’ ο Φορτούνης γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω, οι παίκτες της Αϊντχόφεν έκλεψαν αλλά ο Γιαννιώτης με φοβερή επέμβαση είπε «όχι» σε τετ α τετ του Περέιρο. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 0-0 με το παιχνίδι να ήταν μέχρι τότε αρκετά κακό όσο αναφορά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν αλλά και τον ρυθμό που ήταν χαμηλός με πολλές πάσες.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Στο 47’ οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ καθώς ο Μπουχαλάκης σήκωσε για τον Φορτούνη, αυτός με κεφαλιά πάσα από το ύψος της περιοχής έστρωσε στον Γκερέρο αλλά ο Ισπανός επιθετικός έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους αφού ο Φορτούνης έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά τον σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Ζουτ. Σαφώς ευχαριστημένος ο Πέδρο Μαρτίνς από την εικόνα της ομάδας του τόσο επιθετικά όσο κυρίως αμυντικά γιατί εκεί είναι που εστιάζει και θέλει να δει βελτίωση. Στο 61’ ο Γκερέρο έδωσε την θέση του στον Ανσαριφάρντ και ο Βρουσάι στον Χριστοδουλόπουλο για τις πρώτες αλλαγές της ελληνικής ομάδας. Στο 68’ και σε μια ανύποπτη φάση η Αϊντχόφεν έκανε το 1-0 αφού μετά από λάθος του Ποντένσε, ο Περέιρο έκανε την σέντρα και ο Ντε Γιονγκ με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν και πάλι ο Ντε Γιονγκ ο οποίος βρέθηκε μπροστά από ανυπεράσπιστη εστία και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 στο 71’. Να πούμε πως πριν σημειωθεί το δεύτερο γκολ οι Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Σισέ και Πάρντο πέρασαν στο γήπεδο ενώ οι Ποντένσε, Βούκοβιτς, Φορτούνης και Μπουχαλάκης βγήκαν εκτός. Η κακή εικόνα των ερυθρόλευκων συνεχίστηκε και τόσο στο 76’ όσο και στο 79’ η άμυνα τους εκτέθηκε ξανά, με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να έφτασε στο 4-0 την ώρα που μέχρι το 65’ ο αγώνας πήγαινε πολύ καλά (4 γκολ σε 10 λεπτά). Τελικό σκορ το 4-0 με τους Πειραιώτες να έδειξαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μετά την μια ώρα παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.