Kατώτερος των περιστάσεων!


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αλώσει για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ καθώς ηττήθηκε εύκολα με 73-58 από τον Παναθηναϊκό και πλέον οι ερυθρόλευκοι επιβάλλετε να ισοφαρίσουν την σειρά αλλιώς θα χάσουν το πρωτάθλημα.



Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι οι Πειραιώτες είχαν περάσει νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού ενώ από την άλλη και οι πράσινοι κέρδισαν στο ΣΕΦ την περασμένη Πέμπτη με το σκορ να στην σειρά να ήταν το 1-1 πριν τον τρίτο τελικό.



Οι πέντε πρώτοι του Ολυμπιακού ήταν οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες καθώς οι επιθέσεις έβρισκαν στόχο. Βέβαια οι κακές άμυνες των ερυθρόλευκων και η ευστοχία των γηπεδούχων έκαναν το σκορ 16-9 με αποτέλεσμα ο προπονητής των φιλοξενούμενων να καλέσει γρήγορα τάιμ άουτ. Βέβαια οι Πειραιώτες στο τέλος της πρώτης περιόδου βρήκαν σουτ από την περιφέρεια με τον Ουίλτζερ και τον Σπανούλη και κατάφεραν να μειώσουν σε 19-15 που ήταν και το τελικό σκορ του δεκαλέπτου. 



Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στην αρχή της επόμενης περιόδου ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο και ισοφάρισε χάρις σε καλάθι του ΜακΛίν μετά από ασίστ του Σπανούλη (21-21). Χαρακτηριστικό ήταν πως η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε χάσει πολλά εύκολα καλάθια από πλεονεκτική θέση πράγμα που είχε επιφέρει και το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Επίσης πρόβλημα είχαν και οι επιστροφές του θρύλου στην άμυνα γιατί αρκετές ήταν οι φορές που οι πράσινοι έβρισκαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Προς τα τέλη του ημιχρόνου ο αγώνας είχε χαλάσει από θέμα ποιότητας πράγμα που ίσως βοηθούσε τον Ολυμπιακό που ήταν πίσω με 32-26. Τελικό σκορ ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ το 38-28 χάρις σε κακή άμυνα του Μάντζαρη και τρίποντο του Καλάθη στην εκπνοή. 



Φυσικά με 28 πόντους στο ημίχρονο δεν μπορείς να περιμένεις πολλά αν δεν διορθώσεις κατά πολύ την παρουσία σου και αυτό φαινόταν ότι μπορούσε να γίνει μόνο χάρις τον Σπανούλη που ήταν δυστυχώς και πάλι ο μόνος που προσπαθούσε επιθετικά κυρίως. Ο αρχηγός λοιπόν ήταν αυτός που πρόσφερε πόντους στην ομάδα του και ακολούθως χάρις σε καλάθι του Μιλουτίνοφ από κοντά οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 44-37 στα μισά της περιόδου. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες χρειάζονταν σκορ και γι' αυτό ο Μπόμπι Μπράουν πέρασε στο παρκέ στην θέση του Σπανούλη που ήταν κουρασμένος και είχε 3 φάουλ. Το καλό ήταν πως η διαφορά ήταν μικρή και οι γηπεδούχοι ήταν και αυτοί σχετικά κακοί πράγμα που θα έδινε ελπίδες σε έναν μαχητικό και συγκεντρωμένο Ολυμπιακό. Βέβαια αυτό στα τελευταία δεύτερα άλλαξε με αποτέλεσμα το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να ήταν το 54-52.



Απ' ότι φαινόταν λοιπόν τόσο από το σκορ όσο και πιο πολύ από την εικόνα των δυο ομάδων οι ερυθρόλευκοι πολύ δύσκολα θα διεκδικούσαν κάτι στο τέλος αλλά αυτό έμενε να το δούμε. Πράγματι όμως το ξεκίνημα της περιόδου ήταν τραγικό καθώς η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι με τίποτα και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο έχοντας ως αποτέλεσμα το σκορ να έφτασε στο 60-44! Ωστόσο χάρις σε προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη και ένα τρίποντο του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός μείωσε σε 64-55 και είχε μπροστά του 3.50 λεπτά προκειμένου να διεκδικήσει κάτι. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι έχοντας αντίπαλο και τον χρόνο δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι με αποτέλεσμα να ηττήθηκαν με 73-58 και να είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.