Νίκησε η Εθνική μας


Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 78-96 του Ισραήλ εκτός έδρας και έκανε το 5/5 στα παράθυρα της FIBA στον δρόμο προς το παγκόσμιο κύπελλο. Στον αγώνα συμμετείχε μόνο ο Βαγγέλης Μάντζαρης από πλευράς του Ολυμπιακού καθώς οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που τους κράτησαν εκτός της γαλανόλευκης.

 Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επέλεξε για την πρώτη πεντάδα τους : Μάντζαρης, Μποχωρίδη, Βασιλόπουλο, Μαργαρίτη και Μπουρούση.

 Το πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα το κέρδισε με 17-20 έχοντας παρόλα αυτά πολύ κακά ποσοστά έξω από το τρίποντο. Βέβαια αυτό άλλαξε άρδην σε όλη την δεύτερη περίοδο καθώς οι διεθνείς είχαν 5/5 και έφτασαν δύο φορές στο +10 παίζοντας μέτρια άμυνα. Σκορ ημιχρόνου ήταν το 42-49. Οι οδηγίες του προπονητή σχετικά με την άμυνα φάνηκε ότι έπιασαν τόπο καθώς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η εθνική έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ και προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά και ακολούθως με σκορ 48-67 (52-73 σκορ περιόδου). Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα αφού το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά και οι Έλληνες εκμεταλλευόντουσαν τα πολλαπλά λάθη των γηπεδούχων παίρνοντας όλο και μεγαλύτερες διαφορές. Τελικό σκορ στο Ισραήλ το εντυπωσιακό 78-96 με την Ελλάδα να μην έριξε τον ρυθμό στο τέλος και να έκανε εύκολα το 5/5 στα παράθυρα της FIBA, στον δρόμο προς το παγκόσμιο της Κίνας το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.