"Δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει"

Στο 11ο συνέδριο των Συνδέσμων της Θύρας 7 που πραγματοποιήθηκε σήμερα τον λόγο πήραν και φυσικά και οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Μιχάλης Κουντούρης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ομιλία του μετά το βίντεο που προβλήθηκε σχετικά με τις επιτυχίες του συλλόγου είπε :
"Για τη χρονιά που τελείωσε, δε θα πω πολλά. Έγινε μεγάλο λάθος στην επιλογή χαρακτήρων. Πανάκριβοι παίκτες, το πιο ακριβό μπάτζετ, όμως το πρόβλημα τους δεν ήταν ποδοσφαιρικό, αλλά πρόβλημα χαρακτήρων. Και φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τα αποδυτήρια και γι αυτό εφέτος αλλάζουν όλα.

Ακόμα και έτσι όπως ήμασταν εμείς θα το παίρναμε το πρωτάθλημα, αν μας άφηναν. Είδατε τι έγινε εδώ στο γήπεδο μας, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Κυρίως με τον ΠΑΟ. Εκεί χάθηκε το Πρωτάθλημα. Σφυρίζει πέναλτι έξω από την περιοχή, χάνεται το πρωτάθλημα εκείνη την στιγμή και δεν πάει ένας, ένας, να διαμαρτυρηθεί...

Γι’ αυτό σας λέω. Όποιος δεν πονάει τη φανέλα, όποιος δε νοιώθει που βρίσκεται, όποιος δεν σέβεται το ότι μπορεί να εργαστεί στις ιδανικές ποδοσφαιρικές συνθήκες, δεν έχει θέση πια σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Είδατε στο βίντεο που προηγήθηκε την κοσμογονία στο προπονητικό του Ρέντη που είναι μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης. Τις αλλαγές στο Καραϊσκάκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται με όραμα και με σκληρή δουλειά.

Και με το να βάζεις τα λεφτά σου. Βαρέθηκα να ακούω για έσοδα του Champions League. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο για αυτούς που τα λένε να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ότι η χρονιά που έρχεται είναι η τρίτη χωρίς έσοδα απο Champions League;

Είμαι υπερήφανος που άλλαξε το στάτους της ομάδας στην Ευρώπη. Βρεθήκαμε στην υψηλότερη θέση της ιστορίας μας, συμμετέχουμε σε όλες τις αρχές που σχεδιάζουν το ποδοσφαιρικό μέλλον, όπως το ECA, σαν ισότιμα μέλη, ενώ ιστορικές συνεργασίες και όπως αυτή με το Harvard ή την Unicef είναι συνεργασίες που κάνουν μόνο παγκόσμια κλαμπ και εκεί, στην ελίτ συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός", τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ρωτήθηκε για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν:

"Η ομάδα μας θα ενισχυθεί και θα έρθουν και κάποιοι παίκτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι".
Εν συνεχεία ο ηγέτης του Θρύλου μίλησε για τον Ερασιτέχνη ενώ μίλησε και για τους αδερφούς Αγγελόπουλους επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη ομιλία λέγοντας :
Αυτό που έχουμε πετύχει τα 8 τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη είναι θαύμα. Δύσκολα συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί και σίγουρα οι αριθμοί που είδαμε στο βίντεο μας βοηθάνε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει γραφτεί Ιστορία και πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας".

"Υπάρχουν Ολυμπιακοί ευκατάστατοι σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχουν; Εγώ και οι Αγγελόπουλοι έχουμε δώσει εκατομμύρια στη δίνη μιας κρίσης. Περιμένω λοιπόν να δω που είναι οι άλλοι, που όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά ορισμένοι κάνουν και ζημιά στον Σύλλογο.

Όποιος μπορεί να κάνει μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό και θέλει, τον περιμένουμε. Και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη. Αλλά ένα ευρώ δεν έχουμε δεί απο κανέναν. Ναι λοιπόν στην κριτική, αλλά να υπάρχει εκτίμηση. Το θαύμα του Ερασιτέχνη γίνεται πραγματικότητα από τον απλό κόσμο που βάζει το υστέρημα του και από εμένα που είμαι πάντα εκεί.

Και θα συνεχίσω να είμαι εκεί και να στηρίζω όλα τα τμήματα του Συλλόγου!", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα σε χειροκροτήματα από τους φίλους του Ολυμπιακού.
Φυσικά η ομιλία του προέδρου δεν θα μπορούσε να μην περιείχε και τον πόλεμο που δέχεται ο σύλλογος του Πειραιά και ο ίδιος προσωπικά και σχολίασε για αυτό:
"Ακούω ξανά και ξανά για την πολιτική και αν μπλέκεται ο Ολυμπιακός κλπ κλπ. Ακούστε, εμείς έχουμε συγκρουστεί και εγώ και οι συνεργάτες μου με κάθε κυβέρνηση, όταν είδαμε ότι θίγει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.

Δεν είναι θέμα κομματικό. Όμως ζούμε όλοι τι συμβαίνει και το πράγμα τα τελευταία δυο χρόνια έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχει μέρα που δεν υπάρχει μια επίθεση στον Σύλλογο, σε εμένα, απο Υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές....

Συνηθίσαμε πια να μας αντιμετωπίζουν όλοι με βρώμικο πόλεμο. Εμείς έχουμε μάθει να απαντάμε με τη δουλειά μας και τις επιτυχίες μας.

Με τις νίκες μας σε κάθε επίπεδο. Είτε αυτό είναι επιχειρήσεις, είτε είναι αθλητισμός, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει γιατί και το δίκαιο και η αλήθεια της ζωής είναι με το μέρος μας!"
Την σκυτάλη από την ομιλία του κυρίου Μαρινάκη πήρε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης λέγοντας :

"Αυτό που μετράει είναι να είστε όλοι κοντά για να υπάρχει η βάση, για να μη διαλύσουμε ποτέ, όπως έγινε με τους άλλους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μην έχει κανέναν ανάγκη", υποστήριξε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συμφωνεί:

"Αυτό ακριβώς είπα όταν ανέλαβα την ομάδα. Ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο ο Ολυμπιακός μας να μην έχει ανάγκη πρόσωπα και να έχει βάσεις για να στηρίζει το μέλλον του.

Και εμείς αυτές τις βάσεις τις βάλαμε, γιατί εμείς ότι λέμε το κάνουμε πράξη. Και στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά και παντού, ότι είπαμε το κάναμε πράξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.