Οι 8 κέρδισαν τους 5!


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό στον πέμπτο τελικό της σειράς με 84-70 και έχασε το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν. Πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις σχετικά με την συνέχεια της ομάδας η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν παίρνουν ούτε ένα τίτλο.

Θυμίζουμε πως η σειρά πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν στο 2-2 με τον Ολυμπιακό να είχε ισοφαρίσει με νίκη στο ΣΕΦ την προηγούμενη Πέμπτη. Επίσης να πούμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού στο game 1 και ήθελαν να το κάνουν και σήμερα ώστε να πάρουν το πρωτάθλημα.

Με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε τον αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που στο βάθος του πάγκου του είχε ως «βοήθεια» τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Η ομάδα του Πειραιά άρχισε πολύ καλά και προηγήθηκε με 0-4 χάρις σε δύο καλάθια του Πρίντεζη από κοντά. Οι διαιτητές πάντως συνέχισαν να σπρώχνουν τον Παναθηναϊκό και μέσα σε 3 λεπτά έδωσαν πέντε φάουλ στους φιλοξενούμενους και τρία στον Μιλουτίνοφ που νωρίς χρειάστηκε να πάει στον πάγκο και να περάσει ο ΜακΛίν. Εν συνεχεία οι Πειραιώτες αν και βρέθηκαν πίσω με 10-4 δημιούργησαν ένα 0-9 σερί και έγραψαν το 10-13 έχοντας τον Πρίντεζη σε πολύ καλή ημέρα με 6 πόντους. Σκορ στην πρώτη περίοδο το 14-15 με τον Ολυμπιακό να είχε πραγματοποιήσει μια καλή σχετικά αρχή στον αγώνα έχοντας καλό πρόσωπο αμυντικά.

Το ξεκίνημα όμως του δευτέρου δεκαλέπτου δεν ήταν ανάλογο με τον Παναθηναϊκό να έκλεβε εύκολα την μπάλα και να έβρισκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ωστόσο με τρίποντο βόμβα ο Ρόμπερτς ισοφάρισε σε 18-18 μπαίνοντας και αυτός στη εξίσωση του παιχνιδιού. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι χάρις στο πρώτο καλάθι του Σπανούλη πέρασαν μπροστά με 21-22 έχοντας 3/7 τρίποντα την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν με 0/7. Πραγματικά ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά των Πειραιωτών στο αμυντικό κομμάτι που είχαν κρατήσει τον Παναθηναϊκό μόλις στους 25 πόντους σε 18 λεπτά. Βέβαια η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν πολύ παραγωγική και στην επίθεση και με δύο προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη έκανε το σκορ 25-30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σκορ ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ το 31-35.

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και χτυπούσαν τα προστατευτικά με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός το είχε τονίσει πριν λίγες ημέρες ότι αν γίνει το παραμικρό τότε θα αποχωρούσε επ' αόριστων. Βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα απομακρυνθούν όλοι πίσω από τον πάγκο των γηπεδούχων η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στο παρκέ και το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά. Σε χαμηλό ρυθμό ξεκίνησε μετά την διακοπή το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους να ήταν στο +1 μετά από 4 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο (38-39). Ακολούθως όμως έκανε πολλά λάθη η ομάδα του Σφαιρόπουλου και παρουσίαζε το κακό της πρόσωπο στην τρίτη περίοδο χωρίς να εμένα ωστόσο πολύ πίσω στο σκορ (44-41). Και όντας κακός ο Ολυμπιακός αμυντικά οι διαιτητές απέβαλαν τον Μιλουτίνοφ με φάουλ που δεν υπήρχε λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός ρυθμού και έτσι στην τρίτη περίοδο το σκορ φτσσε σε διψήφια διαφορά με το 60-50 με τον Ολυμπιακό να έπρεπε να διορθωθεί επιθετικά αν ήθελε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Σίγουρα η τέταρτη και τελευταία περίοδος θα έκρινε τον νικητή αλλά οι ερυθρόλευκοι σε αυτήν ξεκίνησαν με -10. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν επηρεασμένοι και βρέθηκαν στο -15 όντας τότε σε πολύ δύσκολη θέση. Εάν γινόταν η ανατροπή σε τέτοιο κλίμα θα ήταν θαύμα. Η εικόνα δυστυχώς ήταν μέχρι τι φινάλε της αναμέτρησης αρκετά κακή για τον Ολυμπιακό ο οποίος ηττήθηκε με 84-70 και έχασε το φετινό πρωτάθλημα. Κάπου εδώ λοιπόν τελείωσε μια επίπονη και με βάση το αποτέλεσμα αρνητική σεζόν για τους Πειραιώτες οι οποίοι πλέον πρέπει να βάλουν τα πράγματα κάτω και να πάρουν αποφάσεις.

Τα σχόλια για την διαιτησία είναι πλέον περιττά! Ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίζει και τους διαιτητές σε κάθε παιχνίδι που παίζει με τον Παναθηναϊκό! Τίποτε άλλο τα υπόλοιπα πρέπει να τα πει και να τα κάνει η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.