"Αν παίξουμε ξανά έτσι δεν έχουμε τύχη"


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε για τον αγώνα:

"Σήμερα δεν ήμασταν όπως έπρεπε, δεν ήμασταν δυνατοί επιθετικά και επιθετικοί στην άμυνα ούτως ώστε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά την πρώτη περίοδο, βγήκαμε μπροστά, πήραμε μια μικρή διαφορά. Όμως κάποια επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ζαλγκίρις σε εκείνο το διάστημα, τους κρατήσανε μέσα στο παιχνίδι και πήραν και το προβάδισμα.
Σίγουρα είχαμε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο που επηρέασε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Εκεί και επιθετικά δεν λειτουργήσαμε σωστά, δεν παίξαμε ομαδικά, αλλά και αμυντικά δεχθήκαμε πολλούς εύκολους πόντους, εύκολα καλάθια και κυρίως μέσα από την ρακέτα. Έπρεπε να προφυλάξουμε τη ρακέτα, δώσαμε ένα 84% στο πρώτο ημίχρονο για σουτ δύο πόντων. Με τέτοια ποσοστά και με τέτοια άμυνα, δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη τύχη.

Στο ημίχρονο θέλαμε να αντιδράσουμε, κάναμε μια προσπάθεια, στο 26’ φέραμε το ματς στους 7 πόντους. Εκεί πιστεύω ότι χάσαμε κάποια σουτ απέξω και από την άλλη ο Γιανκούνας έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ από μέση απόσταση. Νομίζω ότι ξαναπήραν μια διψήφια διαφορά και από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να επανέρθουμε.

Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο, έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Η Ζαλγκίρις προηγείται 2-1.Αν παίξουμε έτσι ξανά δεν έχουμε καμμιά τύχη. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο, να δείξουμε το πρόσωπο του δευτέρου αγώνα. Σίγουρα περιμένουμε μια αντίδραση από την Ζαλγκίρις, ιδίως τώρα που ήρθαν στο γήπεδό τους. Όμως εμείς έχουμε και την εμπειρία και τις δυνατότητες και την ικανότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι και να παλέψουν για το επόμενο παιχνίδι».

Ενώ ρωτήθηκε:

-Για τη μεγάλη της ευστοχία της Ζαλγκίρις και τα λάθη:

«Είναι μεγάλο το νούμερο, γιατί όταν δεν είσαι έτοιμος να προφυλάξεις τη ρακέτα σου, δεν είσαι έτοιμος να βάλεις το κορμί σου, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Από ένα σημείο και μετά μας πήρε ένας πανικός. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δεν διαβάσαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Τρέχαμε όπου να ‘ναι και αφήναμε κάποιους παίκτες ελεύθερους. Γι’ αυτό φταίει ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Να διαβάσουμε και να κάνουμε αυτό που έπρεπε και στην άμυνα και στην επίθεση».

-Για τα πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς:

 «Οι αυτοματισμοί δεν είναι θέμα ενέργειες, είναι θέμα φόρμας. Ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην καλύτερη φόρμα αυτή τη στιγμή. Όμως τώρα αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με ενέσεις, πάλι τέσσερις παίκτες παίζουν με ενέσεις. Πρέπει να κάνουμε το παν για να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο μαχητικό, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Οι τραυματισμοί είναι τραυματισμοί, αλλά δεν γίνεται να παίξουμε έτσι πάλι».

-Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ στο δεύτερο ημίχρονο που ξαναέφερε τον Θρύλο μέσα στο ματς:

 «Όχι πιο νωρίς δεν ήθελα να το κάνω γιατί βλέπετε πώς ο Ουλανόβας έπαιξε 25 λεπτά και δεν έχει βάλει σουτ. Έχουμε εκεί ένα κορμί ψηλό στη θέση «3». Δεν μπορούμε να πάμε πάντα με τρεις κοντούς. Όταν μπορέσαμε και το κάναμε, το κάναμε. Στο τέλος για να δούμε κι αυτή την επιλογή. Για να ανοίξουμε το παιχνίδι δοκιμάζαμε πολλά πράγματα. Δεν έπιασαν κάποια πράγματα. Προχωράμε… Πρέπει να μην μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Να διορθώσουμε από αυτό το παιχνίδι ό,τι δεν πήγε καλά. Να αλλάξουμε το πρόσωπό μας και να έρθουμε την Πέμπτη να τα δώσουμε όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.