Επέστρεψε στον ναό με πεντάρα!


Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Κέρκυρα στο γήπεδο του για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος και την κέρδισε εύκολα με 5-1 επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

 Να αναφέρουμε πως οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από 6/7 νίκες απέναντι στους Φαίακες ενώ το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο νησί είχε λήξει 1-3 με τους Σισέ, Τζούρτζεβιτς και Μάριν να ήταν οι σκόρερ. 
Ο Χρήστος Κόντης για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους : Προτό, Ομάρ, Κούτρη, Ένγκελς, Νικολάου, Ρομαό, Ταχτσίδη, Μάριν, Μιραλάς, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ ( Κέρκυρα :Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου, Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης, Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν και Γρομητσάρης ). Αξίζει να πούμε πως ο Πέδρο Μαρτίνς βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολούθησε την αναμέτρηση βγάζοντας κάποια πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τους νυν παίκτες της ομάδας. Επίσης θυμίζουμε ότι εδώ και δύο εβδομάδες, δεν υπολογίζονται πλέον στο ερυθρόλευκο ρόστερ οι Σεμπά και Οτζίτζα Οφόε, ενώ παράλληλα μπόλικο ενδιαφέρον προκύπτει και από την χθεσινή «αποστολή» που ανακοίνωσε ο Κόντης για το αποψινό ματς καθώς σε αυτή δεν χώρεσαν οι Μποτία και Ζιλέ. 



Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος με βοηθούς τους Κωστάντιο και Σινιοράκη, ενώ 4ος ήταν ο Γεώργιος Λάμπρου. 



Οι πειραιώτες ξεκίνησαν το παιχνίδι προσπαθώντας να κυκλοφορούσαν την μπάλα και να απειλήσουν από τον άξονα αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις δύο τελικές μέχρι το 5ο λεπτό. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκαν και πολύ για να ανοίξουν το σκορ καθώς στην πρώτη τελική τους πέτυχαν γκολ με τον Καρίμ που εκμεταλλεύτηκε την ωραία κάθετη του Φορτούνη και με το δεξί έγραψε το 1-0 στο 12'. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ιρανός έβαλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι αλλά ο πρώτος βοηθός τον υπέδειξε σωστά σε θέση οφ σάιντ ακυρώνοντας το γκολ. Στο 27ο λεπτό η Κέρκυρα σκόραρε από του πουθενά, καθώς μετά από λάθος του Νικολάου, ο Επστάιν βρέθηκε απέναντι από τον Προτό και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-1. Στο 43' ο Μάριν σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία αφού πέρασε τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας και δεν έδωσε στον ελεύθερο Μιραλάς αστοχώντας αρκετά. Βέβαια ο Βέλγος άσσος στο 45'+1' πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα αφού από την αριστερή πλευρά σύγκλινε προς το ημικύκλιο και με ένα πανέμορφο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γιαννακόπουλόυ γράφοντας το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο Φάληρο. 



Χωρίς αλλαγές και από τις δύο πλευρές άρχισε το δεύτερο μέρος. Στο 48' ο Μάρκο Μάριν έκανε μια περίτεχνη ενέργεια περνώντας τρείς παίκτες των Φαιάκων αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε αντίδραση από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά στο 51', Ταχτσίδης, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ έκρυψαν την μπάλα και αυτός που την εμφάνισε στο βάθος της εστίας ήταν ο Κώστας Φορτούνης που έγινε και ο τρίτος σκόρερ στο παιχνίδι μέχρι τότε (3-1). Γενικά ο Ολυμπιακός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορούσε αρκετά καλά την μπάλα σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου, έχοντας την κατοχή και δημιουργώντας φάσεις όποτε έβγανε μπροστά. Με την συμπλήρωση 70 λεπτών ο θρύλος πραγματοποίησε και την πρώτη του αλλαγή με τον Μαρτίνς να πήρε την θέση του Ταχτσίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ένγκελς με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έκανε το 4-1. Στο 73΄ο Ανδρούτσος πέρασε στο χορτάρι και βγήκε ο Ομάρ για την δεύτερη αλλαγή από πλευράς Χρήστου Κόντη. Η τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους έγινε στο 77', όταν ο Μιραλάς έδωσε την θέση του στον Βρουσάι που δέκα λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ έκανε το 5-1 βάζοντας το παρθενικό του γκολ με την φανέλα των Πειραιωτών στην πρώτη ομάδα. Τελικό σκορ στον Πειραιά το 5-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.