Ήττα και...μαθαίνει αντίπαλο στη Μαδρίτη!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι της Ευρωλίγκας απέναντι στην Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ αφού ηττήθηκε με 85-86. Πλέον οι ερυθρόλευκοι περιμένουν το παιχνίδι της Ρεάλ ώστε να ξέρουν αν θα κληρωθούν με τους Λιθουανούς ή με την ομάδα από την Ισπανία

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την αρχική πεντάδα επέλεξε τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Τόμπσον, Παπαπέτρου και ΜΙλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως λόγο τραυματισμών έμειναν εκτός οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛίν και στην ουσία η ομάδα «έμεινε» από ψηλούς.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4-0 και 10-2 στην συνέχεια, έχοντας τον Σπανούλη με 5 πόντους. Μάλιστα οι γηπεδούχοι συνέχισαν την καλή τους απόδοση παρά τις απουσίες και πήραν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση προβάδισμα άνω των δέκα πόντων (17-6). Από αυτούς που ξεχώριζαν ήταν και ο Τόμπσον που σε όλη την πρώτη περίοδο που αγωνίστηκε είχε 8 πόντους με 4/4 δίποντα. Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το 25-10 με τον Ολυμπιακό να είχε καταφέρει να σκοράρει αρκετούς πόντους και να είχε αφήσει σε αρκετά χαμηλό σκορ τους φιλοξενούμενους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο θρύλος διατηρούσε την διψήφια διαφορά που είχε αποκομίσει και στο παρκέ πέρασε και ο Γιώργος Μπόγρης που χειροκροτήθηκε από το κοινό στο ΣΕΦ. Να πούμε πως στο γήπεδο βρισκόντουσαν και περίπου 100 φίλοι της Ζάλγκιρις και αρκετοί δημοσιογράφοι από την Λιθουανία. Στα μέσα του δεκαλέπτου όπως ήταν και λογικό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με την διαφορά να έπεσε μετά από ώρα κάτω από τους δέκα (31-22). Και σαν να μην έφτανε αυτό, το προβάδισμα των Πειραιωτών μειώθηκε στους 7 αφότου οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν επιτρέψει σε αυτούς του Γιασικεβίτσιους να πετύχουν εύκολα καλάθια. Βέβαια μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος και αύξησε ξανά το προβάδισμα του (40-27). Τελικό σκορ στο ημίχρονο το 43-31.

Όπως άρχισε το παιχνίδι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο γηπεδούχος Ολυμπιακός που είχε τον Ρόμπερτς με 6 πόντους σε 3 λεπτά. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η απόδοση των παικτών του θρύλου ήταν συνεχώς σε αύξουσα πορεία με την διαφορά να βρισκόταν διαρκώς πάνω από τους δέκα πόντους (59-46). Ο αρχηγός των Πειραιωτών μαζί με τον προαναφερθέντα Αμερικανό ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας έχοντας από 12 πόντους έκαστος. Όμως δύο λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου η Ζαλγκίρις μείωσε στους 9 αναγκάζοντας τον κοουτς Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Τελικό σκορ στην τρίτη περίοδο το 59-56 με τους Λιθουανούς να είχαν επιστρέψει για τα καλά στο ματς

Η τέταρτη περίοδος ήταν που θα έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης αφού στο ξεκίνημα αυτής οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (59-58). Να πούμε πως κατά πάσα πιθανότητα οι δύο ομάδες θα ξανά βρεθούν στην επόμενη φάση, και αυτό το παιχνίδι είχε και έναν ρόλο «διαβάσματος» του αντιπάλου. Αν και οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να αυξήσουν και πάλι την υπέρ τους διαφορά, η Ζαλγκίρις έβρισε χωρίς σταματημό τον δρόμο προς το καλάθι και βρισκόταν συνεχώς σε θέση αναπνοής (67-66). Μάλιστα 4,5 λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού το σκορ βρέθηκε στα ίσια και ένας «νέος» αγώνας ξεκίνησε. Να σημειωθεί πως και αυτό το βράδυ κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης που είχε 16 πόντους έως τότε. Και από εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα μέχρι και 16 πόντων, τότε η Ζαλγκίρις πέρασε και μπροστά με 71-74. Εν συνεχεία ο Μιλουτίνοφ με 2/2 βολές μείωσε σε 76-77 με 1.11 να είχαν απομείνει. Ο Γουίλτζερ κάρφωσε και έκανε το 80-80 αφήνοντας 5.2’ στην Ζαλγκίρις. Αυτό που έπρεπε να κάνει η ομάδα του Πειραιά ήταν τα παίξει μια καλή άμυνα ώστε να μην χάσει. Αυτό πράγματι έγινε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση με σκορ 80-80 στην κανονική του διάρκεια.

Στον έξτρα χρόνο η φιλοξενούμενη ομάδα είχε το προβάδισμα με 80-82 και με 1.40’ να είχε μείνει για το τέλος. Βέβαια τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για το  Ολυμπιακό που βρέθηκε πίσω με 80-84 με ένα λεπτό να είχε μείνει στο ρολόι. Όμως με δύο βολές του Μιλουτίνοφ, μια του Μπράουν και ένα «πεταχραρι» του Γουίτζερ που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, οι Πειραιώτες πέρασαν ξανά μπροστά με 85-84 με 8 δευτερόλεπτα να είχαν μείνει. Παραταύτα η Ζαλγκίρις πέτυχε καλάθι και πέρασε ξανά στο προβάδισμα με 85-86. Ο Σπανούλης δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ και έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 85-86.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.