Έσπασε η έδρα και τώρα... τρέχει!

Η Ζαλγκίρις ήταν η νικήτρια του πρώτου αγώνα για την πρόκριση στο final-4 του Βελιγραδίου επικρατώντας με 78-87 του Ολυμπιακού στην παράταση.


Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και διαρκώς έχτιζε διαφορά καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ νωρίς σχετικά με 23-8 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά με 15 πόντους. Η Ζαλγκίρις αντέδρασε και άρχισε σιγά σιγά να ψαλιδίζει τη διαφορά με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με 23-12.

Στη δεύτερη περίοδο κατέβαζε όλο και περισσότερο τη διαφορά φτάνοντας την μάλιστα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο -2 από τους Πειραιώτες και στη συνέχεια στην ισοπαλία! Παρόλα αυτά ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης με δύο απανωτά τρίποντα πριν το φινάλε έφερε τη διαφορά  στο +6 κλείνοντας το ημίχρονο με 38-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ολυμπιακού διατήρησε τη διαφορά μέχρι το 45-39 όπου από εκεί και πέρα οι Λιθουανοί βρήκαν λύσεις και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 45-46. Από εκεί και πέρα οι μονομαχίες έδωσαν και πήραν με τη διαιτησία να είναι υπερανεκτική  στα μαρκαρίσματα των παικτών του Σάρας. Παρόλα αυτά η διαφορά δεν ξέφυγε και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +3, 56-53.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά για ένα πόντο αλλά το τρίποντο του Μάντζαρη και οι βολές του Μακ Λιν ύστερα από την κερδισμένη τεχνική ποινή έχτισαν μια διαφορά. Παρόλα αυτά η Ζαλγκίρις που ήταν πολύ εύστοχη έξω από τα 6.75 διαρκώς βρισκόταν κοντά στο σκορ. Οι διαιτητές συνέχισαν πάντως να στέλνουν την ομάδα του Γιασικεβίτσιους στις βολές και το ματς βρέθηκε ξανά στην απόλυτη ισοπαλία με 65-65. Από εκεί και πέρα οι ομάδες πήγαν χέρι-χέρι και 1:00 πριν το φινάλε το ματς ήταν στην ισοπαλία με 69-69. Οι Λιθουανοί με τρίποντο πέρασαν μπροστά με 69-72 αλλά οαρχηγός Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί και με δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση η Ζαλγκίρις συνέχισε να σκοράρει έξω από τα 6.75 και πήρε προβάδισμα ενώ οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε φάουλ πάνω στους Πρίντεζη και Σπανούλη αποσυντονίζοντας τους Πειραιώτες, πήρε προβάδισμα 6 πόντων και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος με τους Λιθουανούς να επικρατούν των Πειραιωτών με 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.