Νίκη αλλά άγχος για τον Στρέλνιεκς!


Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 68-84 του Λαυρίου εκτός έδρας για το ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη προτού δώσει τις μάχες με την Ζαλγκίρις. 


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, ΜακΛίν, και ΜΙλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κίμ Τιλί έμειναν για άλλη μια φορά εκτός καθώς αναρρώνουν από τους τραυματισμούς τους και γι' αυτό είδαμε στο ξεκίνημα τον ΜακΛίν στην θέση «4». 



Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα αλλά στα μισά της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι έκακαν ένα μικρό σερί 0-8 και πήραν προβάδισμα με 9-16 χάρις σε τρίποντο του Σπανούλη που είχε 6 πόντους έως τότε. Εν συνεχεία και μετά το τάιμ άουτ, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να παίζουν συγκεντρωμένα και τελικά έκλισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 13-22. 


Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με τον Παπαπέτρου να ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων (13-24). Όμως αυτό που «πόνεσε» την ομάδα του Πειραιά ήταν το γεγονός ότι ο Στρέλνιεκς έπεσε στο παρκέ και χτύπησε στην μέση του με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από το παιχνίδι. Αυτός που ξεχώριζε έως τότε ήταν ο ΜακΛίν που είχε 7 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στο 14-29 με 13' να έμεναν για το φινάλε του ημιχρόνου. Βέβαια το Λαύριο βρήκε αντίδραση και μείωσε σε 20-29 στο 15'. Από εκεί και πέρα αν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξανά μπουν στο παιχνίδι, ο Θρύλος πάτησε ξανά το «γκάζι» και τελείωσε το ημίχρονο προηγούμενος με 30-43. 


Το «σκηνικό» του τέλος του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου με τους φιλοξενούμενους να έφτασαν στο +14 και εν συνεχεία στο +19 με τον Σπανούλη να είχε 10 πόντους, τον Μιλουτίνοφ 14(6ρ) και τον Παπαπέτρου 15(9ρ). Η αναμέτρηση είχε ξεφύγει για τα καλά στο Λαύριο με το σκορ να ήταν 41-61 στο 17'. Τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 43-67 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έδωσε χρόνο και στον Τολιόπουλο ενώ έκανε αρκετές δοκιμές και διάφορα σχήματα. 


Η τέταρτη περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς το σκορ ήταν μη ανατρέψιμο και αυτό το είχαν καταλάβει και οι δύο πλευρές με τον ΜακΛίν να είχε φτάσει τους 11 πόντους και τον Μπράουν τους 9. Χαρακτηριστικό ήταν ότι από τον Ολυμπιακό μέχρι τότε είχαν σκοράρει μόνο εφτά παίκτες και οι τέσσερις διέθεταν πάνω από δέκα πόντους.  Τελικό σκορ το 68-84 με τους ερυθρόλευκους πλέον να έχουν το άγχος για τον Λετονό γκάρντ που θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.