Το φετινό ταξίδι έλαβε τέλος!


Ο Ολυμπιακός έφερε «ασσόδυο» στην τελευταία του ζαριά απέναντι στην Ζάλγκιρις και αποχαιρέτησε το Final Four του Βελιγραδίου. Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με 101-91 από τους Λιθουανούς και αποχωρούν από την διοργάνωση χάνοντας με 1-3 την σειρά. 

 Από το κρισιμότερο παιχνίδι των Πειραιωτών μέχρι το επόμενο δεν έδωσε το παρόν ο Γιώργος Πρίντεζης που τον τελευταίο μήνα ταλαιπωρείται από μία πληγή ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού ύστερα από επέμβαση αφαίρεσης τύλων (κάλων) που υποβλήθηκε. Ο Πρίντεζης αγωνίστηκε με ένεση και αυταπάρνηση στα προηγούμενα ματς με την Ζάλγκιρις, αλλά - όπως αναμενόταν - δεν κατάφερε να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς. Την θέση του διεθνή πάουερ φόργουορντ στην δωδεκάδα πήρε ο Κάιλ Γουίλτζερ, ενώ στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού βρέθηκε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ( Η δωδεκάδα των ερυθρόλευκων ήταν : PG: Βαγγέλης Μάντζαρης, Μπράιαν Ρόμπερτς, Μπόμπι Μπράουν, SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, PF: Κιμ Τιλί, Κάιλ Γουίλτζερ, C: Νίκολα Μιλουτίνοφ, PG: Βαγγέλης Μάντζαρης, Μπράιαν Ρόμπερτς, Μπόμπι Μπράουν. 

 Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία). 

 Αρχικές πεντάδες :

Ζάλγκιρις : Πάνγκος, Μίτσιτς, Γιανκούνας, Ουλανόβας και Ντέιβις. 

Ολυμπιακός: Σπανούλης, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛίν. 

 Παρότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζεστά προηγούμενοι με 5-0, ο Ρόμπερτς πέτυχε ένα τρίποντο και δύο βολές σε ισάριθμες επιθέσεις και ισοφάρισε γρήγορα για πρώτη φορά το παιχνίδι. Βέβαια η κάκιστη άμυνα που έχει πληγώσει τον Ολυμπιακό στην σειρά συνεχίστηκε και η Ζάλγκιρις προηγήθηκε με 14-5 χάρις σε 3/3 συνεχόμενα τρίποντα. Ήταν φανερό λοιπόν πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να αφήσει το μακρινό σουτ στους Λιθουανούς πράγμα που μέχρι τότε το συγκεκριμένο σχέδιο είχε αποτύχει αρκετά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 7-14 στα τελευταία λεπτά της περιόδου έφεραν την διαφορά στην ύστατη τιμή της με το 23-22 να ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. 

 Εν συνεχεία η αρχή της δεύτερης περιόδου ήταν παρόμοια με της πρώτης καθώς και πάλι η Ζάλγκιρις έβρισκε εύκολους πόντους επιθετικά ενώ οι Πειραιώτες είχαν μόλις 3 πόντους σε πέντε λεπτά κάτι που έφερε την διαφορά και πάλι στο +8 για τους γηπεδούχους (35-27). Και σαν να μην έφτανε αυτό η διαφορά πήγε στους -14 για τον Ολυμπιακό, που δέχθηκε σε δύο επιθέσεις ισάριθμα τρίποντα και μάλιστα ελεύθερα (όπως και τα περισσότερα). Και πάλι λοιπόν το κλειδί των επιτυχιών του Θρύλου που είναι η άμυνα έγινε η αχίλλειος φτέρνα αφού σε 18' η ομάδα είχε δεχθεί 48 πόντους. Τελικό σκορ στο ημίχρονο το 51-37 με τους ερυθρόλευκους να ήθελαν ένα θαύμα για να αλλάξουν την πολύ κακή τους εικόνα στο δεύτερο μισό. 

 Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου επέλεξε τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Τιλί και Μιλουτίνοφ. Παρότι στα τρία πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι επιθετικά είχαν 2/2 τρίποντα, στην άμυνα συνέχιζαν παθητικοί και το σκορ παρέμενα στο -14 (57-43). Ήταν κρίμα πραγματικά γιατί στο επιθετικό κομμάτι ο Ολυμπιακός τα είχε πάει καλά τηρουμένων των αναλογιών αλλά αν βελτίωνε την περιφερειακή του άμυνα τότε δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα την φοβερή Ζάλγκιρις. Τα πράγματα λοιπόν είχαν γίνει πολύ δύσκολα και τα περιθώρια νίκης στένευαν, με το προβάδισμα των Λιθουανών να εκτοξεύτηκε στο +20 (71-51)! Σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου το 78-56. 

 Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα για άλλο ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να το παλέψει και να μην πετάξει λευκή πετσέτα. Αυτό έγινε σε κάποιο μεγάλο βαθμό και με ένα 6-0 σε ένα λεπτό οι Πειραιώτες μείωσα από τους 23 στους 12 ενώ είχαν απομείνει 6 λεπτά για το τέλος. Αλλά η αποφασιστικότητα και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας του Σάρας ήταν εντυπωσιακή και πάλι και δίκαια κέρδισε τόσο το σημερινό παιχνίδι όσο και την σειρά με τους ερυθρόλευκους που έδειξαν άλλο πρόσωπο σε σχέση με την κανονική περίοδο. Τελικό σκορ στο Κάουνας το 101-91 με τον Ολυμπιακό να χάνει το παιχνίδι και την σειρά που έχει ως αποτέλεσμα να μην πάει στο Βελιγράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.