Η μέρα που ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό και άρχισε να γράφει ιστορία!


Ήταν μια μέρα σαν σήμερα το 1993 όταν ο Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης σε ηλικία 53 ετών ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά και τα όσα ακολούθησαν ήταν απλά μια... χρυσή ιστορία!

Στα 17 χρόνια της παρουσίας του στο τιμόνι του Ολυμπιακού έφερε στο λιμάνι 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, και 1 σούπερ καπ, ενώ και η ομάδα στο Τσάμπιονς Λίνγκ έφτασε στη φάση των "8" που αποτελεί την σημαντικότερη Ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρολεύκων στην ιστορία του!

Φυσικά ασχολήθηκε και με το μπάσκετ όπου κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, τρία Κύπελλα Ελλάδος και ένα Πρωταθλημα Ευρώπης.



Οι παίκτες που έφερε; Ο ένας πιο πετυχημένος από τον άλλον όπως για παράδειγμα ο Τζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα, ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς που τον ζητούσε όλη η Ευρώπη, ο Κριστιάν Καρεμπέ που είχε κατακτήσει τα πάντα, από Μουντιάλ, Euro μέχρι και Champions League, ο Ριβάλντο που είχε κατακτήσει την Χρυσή μπάλα, ο Αντώνης Νικοπολίδης και πολύ άλλοι, αλλά πάνω από όλα έφτιαξε την ομάδα του 1996 φέρνοντας ως προπονητή τον Ντούσαν Μπάγιεβτς από την ΑΕΚ, έχτισε έναν μαγικό κορμό και σάρωσε τα πρωταθλήματα παραδίδοντας τα σκήπτρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος συνέχισε το έργο του και την αυτοκρατορία των ερυθρολεύκων στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.