Το λιοντάρι αγρίεψε και... 1-1


Ο Ολυμπιακός αν και αποδεκατισμένος από τους τραυματίες έπαιξε ξύλο και φοβερή άμυνα και επικράτησε στο game 2 της σειράς απέναντι στην Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ με 79-68 ισοφαρίζοντας σε 1-1 με στόχο τώρα να πάρει τουλάχιστον μια νίκη στην Λιθουανία και να ξανά κερδίσει το πλεονέκτημα της έδρας. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετώπισε για άλλη μια φορά πολλά προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας καθώς θυμίζουμε πως νοκ άουτ από όλη την σειρά τέθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ενώ να προσθέσουμε πως ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξαν κατ' επιλογής τους με τους γιατρούς να μην έδωσαν την άδεια τους. Τέλος οι Γιώργος Πρίντεζης, Κίμ Τιλί και Γιάνις Στρέλνιεκς προέρχονται ως γνωστόν από τραυματισμούς. 

Διαιτητές της αναμέτρηση ήταν ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς.

Ολυμπιακός : Σπανούλης, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. 

Ζάλγκιρις : Πάνγκος, Μίτσιτς, Ουλανόβας, Γιανκούνας, Ντέιβις. 

 Αν και οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με 2-0 χάρις σε μια ωραία δημιουργία του ΜακΛίν, εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ καλοί επιθετικά και προηγήθηκαν με 4-9 στοχεύοντας στα miss match. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι Πειραιώτες είχαν 4/8 βολές και 0/2 τρίποντα στο μισά της περιόδου ενώ παρότι η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ δεν είχε κανένα πρόβλημα στα ριμπάουντ. Βέβαια αυτό άλλαξε καθώς ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση πράγμα που δεν υπήρχε στο πρώτο παιχνίδι ενώ στην άμυνα ξεχώριζε η σκληρότητα και η αποφασιστικότητα των παικτών. Τελικό σκορ στην πρώτη περίοδο το 17-15. 



Ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο από τους ''αναπληρωματικούς'' του και αυτό στην αρχή της δεύτερης περιόδου το διατήρησε με τον Στρέλνιεκς να ήταν εξαιρετικός με 7 πόντους. Ακολούθως ο θρύλος εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ που είχε χτίσει, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά χάρις σε καλάθι του Παπαπέτρου (25-15). Καλύτερος παίκτης των ερυθρόλευκων ήταν ο ΜακΛίν που είχε 10 πόντους και μέχρι τότε κάλυπτε εξ' ολοκλήρου την απουσία του Μιλουτίνοφ. Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξανά μαζέψουν την διαφορά, ο Σπανούλης με τρίποντο από την κορυφή πήγε το σκορ στο 32-23 (κάνοντας 10 τους προσωπικούς του πόντους) και ανάγκασε τον Σάρας να καλέσει τάιμ άουτ. Τελικό σκορ στο ημίχρονο το 41-32. 



Η απόδοση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά παραγωγική αν και υπήρχαν πολλοί απόντες αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου η ομάδα δεν μπήκε καθόλου καλά και δέχθηκε ένα 4-10 σερί από τους φιλοξενούμενους με το σκορ να πήγε στο 45-42. Άξιο αρνητικού θαυμασμού ήταν ότι σε 5 λεπτά στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι δεν είχαν βγάλει ούτε μια άμυνα ενώ εντοπίστηκε μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Ντέιβις (13π. με 5/6 δίποντα)(50-50). Παρόλα αυτά αν και στα επόμενα λεπτά το αμυντικό κομμάτι βελτιώθηκε εσθήτα, στην επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε ισόπαλο με 54-54.



Αν ήθελα η ομάδα του Σφαιρόπουλου να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1 και όχι να βρεθεί στα σχοινιά έπρεπε να βελτιώσει το ποσοστό της στα τρίποντα και να βρει τρόπους αντιμετώπισης των ψηλών των Λιθουανών. Αυτό αρχικά έγινε αφού τόσο ο Μάντζαρης όσο και ο Παπανικολάου ευστόχησαν σε ισάριθμα τρίποντα από την κορυφή κάνοντας το 60-54. Εκείνη την ώρα ο προπονητής των Πειραιωτών επέλεξε να παίξει με μόλις έναν κοντό (Μάντζαρη) και να στοχεύσει σε αλλαγές σε όλα τα σκριν, πράγμα που του έδωσε αποτέλεσμα αμυντικά καθώς σε όλη την τέταρτη περίοδο η ομάδα δεν είχε δεχθεί ούτε πόντο (9-0 σεί). Το φοβερό αυτό γεγονός συνεχίστηκε και πλέον οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα δέκα πόντων με 65-55. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο θρύλος εκείνη την ώρα ήταν να διατηρήσει το υπέρ του +11 για να επόμενα 1.48' και αυτό θα το έπραττε αν  έπαιζε καλή περιφερειακή άμυνα και πάγωνε τον ρυθμό. Αυτόν τον συνδυασμό τον αποτύπωσε στο παρκέ η ομάδα του Πειραιά (αν και σε μεσαίο βαθμό) και τελικά πήρε την νίκη με79-68 νικώντας για πρώτη φορά του Λιθουανούς φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.