Η Ευρώπη ανήκει στον Θρύλο της!

Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτς μέσα στο ΟΑΚΑ αφού επικράτησε με 85-87 του Παναθηναϊκού στην παράταση και ουσιαστικά κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs 


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Υπενθυμίζουμε πως εκτός δωδεκάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι έμειναν οι Τόμπσον, Μπόγρης, Τολιόπουλος και Αρσενόπουλος ενώ σε αυτήν έδωσαν το παρόν οι Μπράουν και Τιλί.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική συμμετοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα καθώς σε 4’ λεπτά είχαν επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να πετύχει μόνο 1 πόντο (1-3). Από την αρχή λοιπόν φαινόταν ότι το σκορ θα ήταν χαμηλό και αυτό θεωρητικά βόλευε τους φιλοξενούμενους που έπρεπε να βρούν περισσότερες λύσεις επιθετικά. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτίσουν μια διαφορά στον αγώνα αλλά συνεχώς οι Πειραιώτες είχαν απάντηση με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να τελειώσει με σκορ 18-16 και τον Ολυμπιακό να ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση μέχρι τότε.

Το πρόβλημα του θρύλου στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν ο Πέιν που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί κοντά στο καλάθι αλλά με ένα φοβερό Ρόμπερτς που είχε 3/3 τρίποντα και πολύ καλή παρουσία οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο +4 (23-27). Το σχήμα του Σφαιρόπουλου με τους “αναπληρωματικούς” (που περιείχε και τον Κιμ Τιλί) στο παρκέ είχε αρκετά καλή απόδοση και μάλιστα με ένα τρίποντο του Παπαπέτρου από την γωνία οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα 9 πόντων στο 15’ (23-32). Ο Γάλλος φόργουορντ έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του αφού μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχής πήρε 3 επιθετικά ριμπάουντ και άλλα τόσα αμυντικά, δείχνοντας το πόσο πολύ μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό και πόσο έλειψε φυσικά στην ομάδα. Πραγματικά η ενέργεια και η αποφασιστικότητα που έβγαζαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι ήταν αξιοσημείωτη και αυτό είχε αντίκρυσμα και στο σκορ που ήταν 30-43. Τελικό σκορ ημιχρόνου το 34-43.

Αυτό που έχτισε σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να το διατηρήσει και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 23’ ο Μπόμπι Μπράουν έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα παίρνοντας την θέση του Ρόμπερτς που ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 11 πόντους. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 7 οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν ξανά και χάρις σε ένα τρίποντο του Σπανούλη από τα 8 μέτρα και δύο βολές του Πρίντεζη ξανά αύξησαν την διαφορά στους 12 (45-57). Αρχηγός του θρύλου είχε 11 πόντους ενώ ο Πρίντεζης είχε φτάσει τους 12. Το μόνο πλήγμα για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Γκιστ που είχε βάλει 17 πόντους αλλά βέβαια δεν γίνεται να του πήγαιναν και όλα τόσο καλά μέχρι τότε. Τελικό σκορ τρίτου δεκαλέπτου το 50-62 με τρίποντο στην εκπνοή του Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο που θα έκρινε την έκβαση του αγώνα με ένα +12 υπέρ του και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διατηρήσει αυτό προβάδισμα μέχρι το τέλος ώστε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Βέβαια η περίοδος δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους αφότου οι γηπεδούχοι κατέβασαν την διαφορά στους 6 (56-62 στο 33’). Πάραυτα χάρις στην εξαιρετική άμυνα των ερυθρόλευκων και τον Μπόμπι Μπράουν που πέτυχε 5 πόντους ο θρύλος πήγε ξανά στο +10 (57-67 στο 34’). Ο Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε για δέκα λεπτά συνεχόμενα στο παρκέ δίνοντας έτσι πολλές ανάσες στον Σπανούλη και βοηθώντας πολύ στην οργάνωση του παιχνιδιού. Όμως ο Παναθηναϊκός με ένα 5-0 σερί μείωσε στους 5 και ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Παναθηναϊκός με 1.57 για τέλος μείωσε στον πόντο (69-70). Με 0.35 για το επεισοδιακό φινάλε το σκορ ήταν ισόπαλο 71-71. Αυτό το σκορ παρέμεινε και μέχρι το τέλος των 40 λεπτών με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πήγαν στην διαδικασία της παράτασης.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης οι πράσινοι ήταν αυτοί που ήταν μπροστά αλλά μόλις με ένα πόντο με τον Ολυμπιακό να μην τα παρατούσε (78-77). Μάλιστα ο Παναθηναϊκός πήγε και στο +3 με 1.40 για το τέλος αλλά ο Σπανούλης με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε ξανά το σκορ (81-81). Στο 44’ ο Μπράιαν Ρόμπερτς πήρε πάνω του την επίθεση και έβαλε ένα τεράστιο τρίποντο γράφοντας το 82-84. Μάλιστα ο ίδιος έβαλε και δύο βολές κάνοντας το 82-86 σκοτώνοντας τον Παναθηναϊκό. Και έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ με 85-87 κλειδώνοντας το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.