Για την Μπάμπεργκ μίλησε ο κόουτς


Η ετοιμότητα του Ολυμπιακού θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην αυριανή (09/03, 21.00)  αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Αύριο έχουμε ένα ύπουλο παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ενώ παίζει πολύ καλά δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν. Θεωρώ πως το γεγονός ότι κέρδισε τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν και μετά έκανε εννιά σερί ήττες, σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή, καθιστά τον αγώνα πολύ επικίνδυνο. Και αυτό γιατί οι παίκτες της έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στις εκτός έδρας νίκες και δείξουν διαφορετικό πρόσωπο. Εμείς έχουμε επιστήσει την προσοχή παικτών και αύριο όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που τους έχει ζητηθεί, για να αποδώσουμε όπως πρέπει. Επιβάλλεται να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Η Μπάμπεργκ είναι ομάδα με ταλέντο. Παίζουν καλά μεταξύ τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και να κάνουμε ότι έχουμε δουλέψει ειδικά για αυτό ματς. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Ερωτηθείς για το τί φταίει και τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες σε σύνολο επτά αναμετρήσεων με την γερμανική ομάδα, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αγωνιστικά που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Το να ανατρέξουμε στην ιστορία και αναφερθούμε στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν νομίζω πως χρειάζεται. Το πιο σημαντικό είναι πως εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε και εμείς υψηλό κίνητρο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θεωρώ πως η δική μας ετοιμότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν η αλλαγή στο παιχνίδι του Μπόμπι Μπράουν σε σχέση με την εποχή που αγωνιζόταν στην Σιένα έχει να κάνει με το δικό του αγωνιστικό πλάνο ή απλά ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται ακόμη σε περίοδο προσαρμογής, σχολίασε: «Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, έμπειρος και αποκτήθηκε για να δώσει το κάτι παραπάνω. Είναι σκόρερ, όμως, είναι έξυπνος. Ξέρει τί  να κάνει και πότε πρέπει να το κάνει. Με τον Παναθηναϊκό σκόραρε όταν έπρεπε, αλλά επίσης οργάνωσε και έτρεξε ομάδα όπως έπρεπε. Όσο περνά ο καιρός θα κάνει και τα δύο καλύτερα. Και θα σκοράρει και θα οργανώσει και φυσικά θα παίξει άμυνα. Σίγουρα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον Τιλί. Ο Τιλί έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, ξέρει τα συστήματα και απλά χρειάζεται να θυμηθεί κάποια πράγματα. Ο Μπράουν πρέπει να μάθει. Όσο περνά ο χρόνος θα γίνεται ακόμη πιο καλός».

Σε ερώτηση για το αν περιμένει εκπλήξεις από την Μπάμπεργκ, δεδομένου ότι πλέον στον πάγκο της βρίσκεται ο Λούκα Μπάνγκι, είπε: «Να μας εκπλήξει κάτι, δεν νομίζω. Ξέρουμε τον Μπάνκι, το πως λειτουργεί, τι παίζει, τι του αρέσει... Σίγουρα θα βάλει την δική του σφραγίδα. Ίσως προσθέσει κάποια συστήματα, ίσως κάποιο τρικ στην άμυνα. Ότι και να αλλάξει, όμως, μέσα σε τρεις μέρες δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο δραστικό. Ότι και να συμβεί μέσα στο παιχνίδι πρέπει να το διαβάσουμε και να το αντιμετωπίσουμε. Ότι και να γίνει μπορούμε να αντιδράσουμε. Το θέμα είναι να έχουμε πνευματική και σωματική ετοιμότητα για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.