Γεμάτο Ολυμπιακό το γράμμα του Χάινς


Ο Κάιλ Χάινς έστειλε ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό του.

Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τα χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό και έγινε back to back πρωταθλητής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα:

"Είναι Ιούνιος του 2008, ξέρω πως είσαι απογοητευμένος, λυπημένος, εξοργισμένος. Το όνομα σου δεν βρισκόταν στα 60 πρώτα του ντραφτ. Αλλά σου λέω αυτό: μην απογοητεύεσαι. Πρέπει να χαμογελάς. Γιατί σε δύο μήνες θα ξεκινήσεις την πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσεις ποτέ.
Πρώτα από όλα ετοίμασε το διαβατήριο σου, γιατί τα επόμενα δέκα χρόνια θα γεμίσεις με πολλές σφραγίδες. Πρώτα θα πας στη «Freak City» και την ονομάζουν έτσι επειδή εκεί λατρεύουν το μπάσκετ. Θα μάθεις τον επαγγελματισμό και πώς να νικάς.
Από εκεί θα πας στην κατάλληλη ομάδα. Τον Ολυμπιακό! Εκεί θα συναντήσεις τον θρυλικό κόουτς, Ντούσαν Ίβκοβιτς, έναν καθηγητή που θα σου μάθει όλα όσα πρέπει ξέρεις. Επίσης, τον Βασίλη Σπανούλη, θα σου μάθει πώς να γίνεις πρωταθλητής απλά κοιτάζοντας τον να παίζει. Και βέβαια, είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης που κάθε μέρα θα προπονείται στο περίεργο σουτ που έχει αλλά μην τον κοροϊδέψεις. Γιατί αυτό το σουτ θα γίνει ένα από τα καλύτερα στην ιστορία και θα σε κάνει πρωταθλητή.
Θα κατακτήσεις δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Ω ναι. Back to back.
Μετά θα πας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βολέψου όμως, γιατί θα μείνει εκεί για αρκετό καιρό με τον κόουτς Ιτούδη. Θα σε βοηθήσει να γίνεις ένα αληθινός επαγγελματίας, ένας καλύτερος άνθρωπος και παίκτης. Θα συναντήσεις εκεί παίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο, ο Βίκτορ Χριάπα, ο Σάσα Καούν, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Νέναντ Κρίστιτς, ο Νάντο Ντε Κολό και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Θα σε πιέσουν να γίνεις καλύτερος, σε υψηλότερα επίπεδα. Ξέχνα το 2014, ξέχνα το 2015. Θα είναι απογοητευτικές σεζόν. Το 2016 θα είναι η χρονιά της ζωής σου. Θα πας στο Βερολίνο και θα φέρεις ξανά τον τίτλο στην ΤΣΣΚΑ.
Η συμβουλή μου σε σένα; Να χαρείς κάθε στιγμή ως αθλητής. Συνέχισε να δουλεύεις. Πες ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες, τους φιλάθλους και όσους συναντήσεις στο μέλλον. Αν δεν έχεις την υποστήριξη τους, δεν θα έχεις τίποτα. Να χαρείς το ταξίδι, χαμογέλα και να είσαι ευτυχισμένος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.