Από τον Ηρακλή μέχρι τον Άρη!


Έχουν περάσει 15 χρόνια και τέσσερις μήνες από το απόγευμα της 2 Νοεμβρίου 2002 και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο κλειστό του Κορυδαλλού. Λίγους μήνες πριν από εκείνο το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να κάνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και να δώσουν χώρο και στα νέα παιδιά.

Ένα απ’ αυτά τα παιδιά είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί αλλά βρίσκει θέση στο ρόστερ του Θρύλου. Στο παιχνίδι με τον «Γηραιό» ο «Πρίντ» αγωνίστηκε για 4’47’’ είχε 1/2 δίποντα και ένα φάουλ. Αυτό ήταν και το πρώτο του «ερυθρόλευκο» καλάθι στην Α1. Όχι το πρώτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού αφού δυο χρόνια πριν σε ηλικία 15 ετών το είχε πετύχει στο Φάιναλ Φορ του κυπέλλου Ελλάδας και πάλι απέναντι στον Ηρακλή.

Η 5η Μαρτίου 2018 είναι μια ημερομηνία που θα θυμάται για πάντα ο 33άχρονος φόργουορντ και θα έχει πάντα ξεχωριστή σημασία για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στο 23’15’’ του αγώνα με τον Άρη, ο Πρίντεζης σημείωσε ένα δίποντο με μακρινό αριστερό λέι απ και με αυτό του το καλάθι πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Θρύλου στο ελληνικό πρωτάθλημα με 2913 πόντους έναντι 2911.

Δεν τη φανταζόμουν αυτή τη στιγμή γιατί πάντα βλέπεις την κάθε μέρα ξεχωριστά και προσπαθείς μέρα με την μέρα να βάζεις νέους στόχους. Δεν σκέφτεσαι τί θα γίνει μετά από είκοσι χρόνια ή μετά από δεκαπέντε. Στη δική μου περίπτωση έχουν περάσει δεκαοκτώ χρόνια από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό», σχολιάζει ο «Πριντ» στο www.olympiacosbc.gr και συνεχίζει: «Μπορεί ατομικά να είναι κάτι ωραίο που όταν ήμουν μικρός το ονειρευόμουν, αλλά όταν έρχεται αυτό σε συνδυασμό με ομαδικούς στόχους γίνεται ακόμη πιο ωραίο. Ατομικά είναι κάτι όμορφο, ειδικά όταν είσαι πιο μικρός και το σκέφτεσαι. Περνώντας τα χρόνια και βλέποντας τους πραγματικούς στόχους της ομάδας οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Θέλεις να κερδίσεις όσα περισσότερα τρόπαια μπορείς. Σίγουρα είναι μια ατομική διάκριση που με κολακεύει, αλλά ίσως να με κάνει να την χαρώ περισσότερο όταν σταματήσω το μπάσκετ. Τότε θα το σκεφτώ περισσότερο αυτό».

Τον ρωτήσαμε αν θυμάται το πρώτο του καλάθι στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και με το γνωστό του χαμόγελο δεν ζήτησε να τον βοηθήσουμε: «Το πρώτο μου καλάθι; Δεν το θυμάμαι καθόλου».

Κι όταν του θυμίσαμε το παιχνίδι:  «Πάλι δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι πως είχα παίξει εκείνο το ματς γιατί στον Ηρακλή υπήρχαν επίσης πολλά νέα παιδιά όπως ήταν ο Διαμαντίδης και ο Σχορτσιανίτης. Θυμάμαι όμως ότι με τον Ηρακλή στο κύπελλο είχα βάλει το πρώτο μου καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θέλει να συγχαρεί τον Γιώργο για το σπουδαίο επίτευγμα του. Σύντομα θα γίνει και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που θα σπάσει το φράγμα των 3000 πόντων και τα κατορθώματά του θα είναι οδηγός για όλα τα νέα παιδιά. Μπράβο «Πριντ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.