Άνετη επικράτηση


Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη πήρε μια εύκολη σχετικά νίκη απέναντι στον Άρη στο ΣΕΦ με 86-66 και πλέον προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Παρασκευής με την Μπάμπεργκ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς Στρέλνιεκς, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Να αναφέρουμε πώς ο Σπανούλης έμεινε για λόγους ξεκούρασης εκτός δωδεκάδας και την θέση του πήρε ο Τολιόπουλος, ενώ σε αυτή προστέθηκαν και οι Κίμ Τιλί και Μπόμπι Μπράουν στις θέσεις των Τόμπσον και Γουίλτζερ.

Παρότι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι προηγούμενοι με 6-2 οι φιλοξενούμενοι με την συμπλήρωση πέντε λεπτών πέρασαν μπροστά με 6-7 χάρις σε δύο βολές του Τσαϊρέλη που επέστρεψε στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Βέβαια αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στην αναμέτρηση και με τον Τιλί στο παρκέ που πέτυχε και στο πρώτο τρίποντο του αγώνα προηγήθηκαν με 16-10 στο 8’. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου το 21-14 υπέρ των γηπεδούχων που ήθελαν από νωρίς να τελείωναν την υπόθεση νίκη.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο θρύλος πήρε διψήφια διαφορά στο σκορ καθώς ο Μπόμπι Μπράουν ευστόχησε έξω από την γραμμή των τριών πόντων γράφοντας το 26-16. Μέχρι τότε ο Ρόμπερτς που ήταν εξαιρετικός με τον Παναθηναϊκό είχε 6 πόντους μην έχοντας αστοχήσει σε καμία προσπάθεια του. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα τους πάνω από τους δέκα πόντους με το σκορ να ήταν στο 31-18 χάρις σε καλάθι και φάουλ του Μπράουν που είχε φτάσει και αυτούς τους 6 πόντους. Τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 40-26 χάρις σε ένα απίστευτο τρίποντο του Παπαπέτρου από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ καλά το τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στον Άρη και πραγματοποίησε ένα 7-0 σερί κάνοντας το 47-28. Η άμυνα των ερυθρόλευκων όπως φαίνεται και στο σκορ ήταν και πάλι εντυπωσιακή καθώς μέσα σε 24 λεπτά παιχνιδιού η ομάδα είχε δεχθεί μόλις 28 πόντους. Βέβαια μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο θρύλος είχε πετύχει και 14 πόντους πράγμα που έδειχνε την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Σφαιρόπουλου και στο επιθετικό κομμάτι. Τελικό σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν το 63-46 με πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες τον Παπαπέτρου με 12 και τον Μιλουτίνοφ με 10 πόντους.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν με όρεξη και μαχητικότητα στο παρκέ έχοντας προβάδισμα με 66-48 στο 33’. Ο μόνος παίκτης του Σφαιρόπουλου που δεν ήταν παραγωγικός στην επίθεση ήταν ο Μάντζαρης αλλά ο διεθνής γκαρντ με δύο τρίποντα σε ένα λεπτό έγραψε το 72-53 αναγκάζοντας τον Παναγιώτη  Γιαννάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός πήρε και διάφορα πάνω από είκοσι πόντους με τον Τιλί να ευστόχησε από την γωνία και να έγραψε το 80-56. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν σταμάτησε εκεί όμως καθώς πέτυχε άλλα δύο τρίποντα στα τελευταία λεπτά έχοντας 4/4 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το
86-66 με την τελευταία πινελιά να την βάζει ο Τολιόπουλος με σουτ τριών πόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.