Ασταμάτητος!


Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι της Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ με 87-79 και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της κατάταξης μετά από 25 αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στους μεταξύ τους αγώνες οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα με 5-2 νίκες έναντι των ερυθρόλευκων και πως πολλά συνδέουν τις δύο ομάδες. Ο ΜακΛίν ήταν συμπαίκτης τα προηγούμενα χρόνια τόσο με τον Ραντόσεβιτσ όσο και με τον Χίκμαν ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ με τον Μπόμπι Μπράουν. Βέβαια η μεγαλύτερη σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες ακούει στο όνομα του Ιταλού προαναφερθέντα καθώς τόσο ο παίκτης όσο και ο Ολυμπιακός έχουν διατηρήσει εξαιρετικές επαφές.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Όπως σε πολλά παιχνίδια στο ξεκίνημα έτσι και σε αυτό, κύριος πόλος έλξης για τους περιφερειακούς των ερυθρόλευκων ήταν ο Μιλουτίνοφ που στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε είδη 6 πόντους χάρις σε ισάριθμες ασσίστ του Σπανούλη. Οι Πειραιώτες πήγαιναν πολύ στις “επαφές” κοντά στο καλάθι με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να είχε πολλά ομαδική φάουλ. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χτίσει μια διαφορά από νωρίς στην αναμέτρηση αλλά οι Γερμανοί δεν τα παρατούσαν και μείωναν συνεχώς. Τελικό σκορ πρώτης περιόδου το 27-19 με κορυφαίο τον Πρίντεζη με 7 πόντους.

Προβλεπόταν ένα αρκετά δύσκολο βράδυ στο ΣΕΦ, αφότου οι φιλοξενούμενοι όντας εκτός οκτάδας έπαιζαν ένα πολύ ελεύθερο μπάσκετ που δεν μπορούσε να προβλέψει ο Ολυμπιακός. Παρόλο που η Μπάμπεργκ είχε ισοφαρίσει το σκορ στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ο θρύλος χάρις σε δύο συνεχόμενα τρίποντα πήρε προβάδισμα 8 πόντων με 39-31. Όμως η ομάδα από την Γερμανία βρήκε αρκετούς εύκολους πόντους και από εφοδιασμό και μάλιστα περάσει και μπροστά με 39-40. Τελικό σκορ ημιχρόνου το 42-42.

Έτσι όπως άρχισε και το παιχνίδι ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Πειραιά με τον Μιλουτίνοφ να φτάνει τους 16 πόντους και τον Σπανούλη τους 11 αλλά ωστόσο η ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια διαφορά υπέρ της με την Μπάμπεργκ να μείωνε συνεχώς. Εν συνεχεία όμως όταν οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την ένταση στο παιχνίδι τους και έπαιξαν καλή άμυνα η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +13 χάρις αρκετά καλάθια του Πρίντεζη που πέρασε και αυτός τους δέκα πόντους (13π.) (62-49 στο 26’). Πάραυτα οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν και πάλι την ευστοχία τους από την γραμμή των τριών πόντων και η τρίτη περίοδος έληξε με 69-61.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν αυτά που θα έκριναν πια ομάδα θα κέρδιζε το παιχνίδι στο ΣΕΦ με τους ερυθρόλευκους να ήταν σταθερά μπροστά με διάφορες κάτω των δέκα πόντων. Μέχρι τα μέσα της περιόδου ο θρύλος φαινόταν αποφασισμένος να μην πάει τον αγώνα στην κρίση των τελευταίων λεπτών και προηγήθηκε με 77-67 χάρις σε δύο προσωπικές ενέργειες του ΜακΛίν. Ο ψηλός των γηπεδούχων ήταν φοβερός σε εκείνο το σημείο και οδήγησε την ομάδα του στο +12 με ένα τρομερό κάρφωμα (86-74). Τελικό σκορ στον Πειραιά το 87-79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.