Νίκη με ηγέτη τον αρχηγό!


Ο Ολυμπιακός με φοβερό Σπανούλη επικράτησε με της Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 23η αγωνιστική της Euroleague και παρέμεινε δεύτερος στην κατάταξη.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την αρχική πεντάδα επέλεξε τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Να τονίσουμε πως ο Κίμ Τιλί ήταν στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού αφού πλέον είναι έτοιμος να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους ενώ ο υπαρχηγός του θρύλου Γιώργος Πρίντεζης γιόρταζε τα γενέθλια του.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης είχε κάνει “μάγκα” τον Μιλουτίνοφ καθώς του είχε προσφέρει δύο εύκολα καρφώματα (6-3 στο 2’). Στο αμυντικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι είχαν επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να πετύχουν μόλις 3 πόντους σε 5’ με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει παίξει εξαιρετική άμυνα πάνω στον Γκρίν.
Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά πήρε διψήφια διαφορά αρκετά νωρίς χάρις σε ένα τρομερό κάρφωμα του Παπανικολάου που έγραψε το 13-3 στο 5’. Αυτό το προβάδισμα του ο Ολυμπιακός το κράτησε και μέχρι το τέλος της περιόδου που τελείωσε με σκορ 22-11.

Παραταύτα η Βαλένθια άρχισε πολύ καλά το δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 3-8 μείωσε στους 5 πόντους (24-19). Αν και μετά το τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου οι Πειραιώτες έδειχναν να ανακάμπτουν, το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα παρέμενε και οι Ισπανοί μείωσαν σε 28-24 στο 15’. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν 13 πόντους σε πέντε λεπτά την ίδια ώρα που σε όλη την πρώτη περίοδο είχαν αφήσει τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις 11 πράγμα που έφερε ως αποτέλεσμα την επιστροφή της Βαλένθια. Όμως χάρις τον Βασίλη Σπανούλη που ήταν και πάλι φοβερός και των Κώστα Παπανικολάου οι ερυθρόλευκοι αύξησαν και πάλι την διαφορά τους με το σκορ να ήταν στο 40-32 στο 18’. Τελικό σκορ στο ημίχρονο το 40-39 με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είχαν δύο σερί κακές αμυντικές συμπεριφορές. Χαρακτηριστικό ήταν πως στο πρώτο ημίχρονο ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε 9 πόντους και 7 ασσίστ ενώ ο Μιλουτίνοφ είχε πετύχει 11 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τους ίδιους πέντε που άρχισαν το παιχνίδι. Τα πρώτα τρία λεπτά ήταν φοβερά για τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη που έκανε “παπάδες” και έδωσε και πάλι αέρα 9 πόντων στην ομάδα του (50-41). Μάλιστα οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και ανέβασαν και πάλι το κοντέρ πάνω από τους δέκα (55-44). Η εικόνα των γηπεδούχων είχαν εμφανώς πολύ καλύτερη από την δεύτερη περίοδο και επιθετικά και αμυντικά και αυτό ήταν φανερό και στο σκορ. Τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 62-55 με τον θρύλο να έλεγχε την αναμέτρηση αλλά να μην την είχε “καθαρίσει” μέχρι τότε.

Το γεγονός πως η Βαλένθια δεν τα παρατούσε έκανε το παιχνίδι ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και σίγουρα έκρυβε κινδύνους για τον Ολυμπιακό. Το τέταρτο δεκάλεπτο θα ήταν λοιπόν αυτό που θα έκρινε την νίκη και σε αυτό οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά δεχόμενοι ένα σερί 0-6 έχοντας πρόβλημα στην γραμμή των ψηλών (62-61 στο 33’). Ήταν πραγματικά μεγάλο το πρόβλημα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου που πέραν των Σπανούλη (20 π.) και Μιλουτίνοφ (15 π.) δεν είχε άλλες λύσεις κυρίως επιθετικά. Με δύο λεπτά να είχαν μείνει στο ρολόι για το τέλος ο θρύλος ήταν στο +5 και βρισκόταν πολύ κοντά στην επικράτηση. Και πράγματι αυτό επετεύχθη με τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 80-70 και τον KillBill να τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.