Επιστροφή στις νίκες

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πήρε το τρίποντο με 1-0 χάρις το γκολ του Οφόε που καθόρισε την αναμέτρηση. 


Ο Όσκαρ Γκαρθία επέστρεψε στον πάγκο των ερυθρόλευκων και επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τούς Προτό, Ομάρ, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου, Ταχτσίδη, Ζιλέ, Μαρίν, Μιραλάς, Οφόεβ και Ανσαριφάρντ. Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους οι Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Τζούρτζεβιτς, Κούτρης, Μαρτίνς, Ανδρούτσος και Ένγκελς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 6’ όταν ο Ταχτσίδης πέρασε μια πολύ ωραία βαθιά μπαλιά προς τον Καρίμ, αυτός μπήκε στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα και πέρασε τον Κότνικ, αλλά παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την πρώση του αστόχησε από κοντά. Να πούμε πως ο επιθετικός του θρύλου ανατράπηκε αντικανονικά από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε το παραμικρό. Εν συνεχεία και μέχρι το 20’ οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας συνεχώς έξω από την περιοχή να δημιουργήσουν φάσεις προς την εστία του Πανιωνίου. Και στο 22’ πραγματοποίησαν άλλη μια ευκαιρία καθώς ο Οτζίτζα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, βρήκε χώρο ανάμεσα στους αμυντικούς και έκανε του σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το “παραθυράκι”του τέρματος. Μάλιστα ο Νεοφυτιάδης στον 29’ δεν είδε καθαρό χέρι εκτός περιοχής μετά την σέντρα του Μαρίν εξοργίζοντας και πάλι τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Στο 38’ και στο 39’ ο Μάρκο Μαρίν απείλησε δύο φορές την εστία της ομάδας της Νέας Σμύρνης αλλά την μια η μπάλα πήγε πάνω στον πορτιέρο και η δεύτερη εκτός τέρματος. Τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 0-0 με την ομάδα του Γκαρθία να είχε 77% κατοχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ προηγήθηκαν με 1-0 αφού ο Ταχτσίδης πέρασε μια πολύ ωραία κάθετη στον Οφόε και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να εκτελέσει τον Κότνικ ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο. Παρόλα ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι δεν τα παρατάει αφότου στο 52’ ο Σαραμαντάς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Προτό εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Στο 65’ ο Μάριν έδωσε την θέση του στον Ανδρούτσο. Διαρκώς μπροστά από την μπάλα ήταν οι ερυθρόλευκοι που προσπαθούσαν να βρουν και δεύτερο τέρμα ώστε να κλειδώσουν το τρίποντο. Στο 73’ ο Καρίμ βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου του στέρησε άλλο ένα τέρμα. Ακολούθως ο Ιρανός πέρασε εκτός και την θέση του πήρε ο Τζούρτζεβιτς. Μάλιστα ο Σέρβος μετά από πάσα του Μιραλάς βγήκε φάτσα με το τέρμα αλλά και πάλι ο φιλοξενούμενος πορτιέρο είχε απάντηση (75’). Εκείνη την ώρα έκαναν και την εμφάνιση τους κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού που εκτός γηπέδου τραγουδούσαν για την ομάδα τους. Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό ήταν οι 24 τελικές του θρύλου μέσα σε 80 λεπτά εκ των οποίων οι 13 ήταν προς την εστία. Στο 84’ ο σκόρερ των γηπεδούχων έδωσε την θέση του στον Μαρτίνς πραγματοποιώντας την τρίτη και τελευταία αλλαγή. Ο Πορτογάλος μάλιστα απείλησε και το τέρμα του Πανιωνίου στο 87’ με σουτ που τελικά κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Τελικό σκορ στον Πειραιά το 1-0 με τους ερυθρόλευκους να επιστρέφουν στις νίκες μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.