Νίκη και τώρα... τελικός!


Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην αποδεκατισμένη ομάδα των Τρικάλων επικρατώντας με 73-98 κάνοντας μια μικρή πρόβα για τον τελικό με την ΑΕΚ στο κύπελλο. 


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την αρχική πεντάδα επέλεξε τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Δυστυχώς ήταν καθαρά διαδικαστικό το παιχνίδι αφού η ομάδα των Τρικάλων έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα που στις επόμενες ημέρες μπορεί να την φέρουν εκτός πρωταθλήματος. Επίσης να τονίσουμε πως οι γηπεδούχοι είχαν μόλις εφτά παίκτες στην διάθεση τους.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 0-7. Οι Πειραιώτες δεν απέδιδαν στο 100% λόγω του αντιπάλου και αυτό φαινόταν, αλλά ο κόουτς Σφαιρόπουλος ήθελε οι παίκτες του να μην χαλαρώσουν διότι φυσικά υπάρχει και ο τελικός της Κυριακής. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον θρύλο να ήταν μπροστά με 19-24 χωρίς να είχε ανεβάσει ρυθμούς.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλή άμυνα με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να μείωσαν την διαφορά σε 22-28 αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι εν συνεχεία έριξαν το προβάδισμα των Πειραιωτών στους τέσσερις (29-33). Βέβαια οι ερυθρόλευκοι αύξησαν πολύ την απόδοση τους και στο ημίχρονο προηγούνταν με 33-48 πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν την διαφορά στο +24. Αυτό έγινε καθώς οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έβλεπαν την αναμέτρηση σαν μια καλή προπόνηση και φυσικά οι γηπεδούχοι είχαν ξεμείνει από δυνάμεις λόγο των εφτά παικτών που διέθεταν. Ακολούθως και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το ροτέισον του Ολυμπιακού ήταν υψηλό αλλά η ομάδα συνέχιζε σταθερά μπροστά και τελείωσε την προτελευταία περίοδο έχοντας προβάδισμα με 57-74.

Το μόνο που έπρεπε να διορθώσει ο θρύλο στην τέταρτη περίοδο ήταν το ποσοστό του στα τρίποντα που ήταν κάκιστο σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Αρκετά νευριασμένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αφότου έβλεπε τους παίκτες του να την ήταν πολύ χαλαροί και να έχαναν τα ριμπάουντ ενώ είχαν επιτρέψει στα Τρίκαλα να σκοράρουν 70 πόντους σε 35 λεπτά (70-85). Τελικό σκορ στο παιχνίδι το 73-98 που δείχνει και το ποσό εύκολα πέρασαν οι ερυθρόλευκοι από τα Τρίκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.