Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση το ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 5-1!

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας «Live Sport», η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει έρευνα για μία σειρά αγώνων που κρίνεται ότι υπάρχει υποψία χειραγώγησης.


Ένας εξ αυτών είναι ο αγώνας του περσινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 5-1 (30 Απριλίου 2017)

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει:

"Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, για χειραγώγηση αποτελέσματος, βρίσκονται και πάλι αγώνες της Super League.

Η «Live Sport» έχει στη διάθεσή της έγγραφα από τα οποία προκύπτει η διεξαγωγή έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ- Κέρκυρα της περασμένης σεζόν. Το παιχνίδι διεξήχθη στις 30 Απριλίου 2017 και νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 5-1 (σκορ ημιχρόνου 3-1). Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει αύξοντα αριθμό 49, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία και για αρκετά ακόμη παιχνίδια.

Πού ακριβώς εστιάζεται αυτό; Σύμφωνα με το από 29 Δεκεμβρίου 2017 εμπιστευτικό έγγραφο προς την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ζητά από όλες τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού που λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά και από τον ΟΠΑΠ, να γνωστοποιήσουν «όλα τα στοιχήματα που παίχτηκαν από παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι στις ιστοσελίδες τους και πόνταραν πριν από τον αγώνα στην ήττα του Αθλητικού Ομίλου Κασσιόπης κατά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τουλάχιστον δύο (2) γκολ διαφορά και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ότι θα σημειώνονταν τουλάχιστον τέσσερα (4) γκολ σε αυτό».

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ζητά από τις εταιρείες στοιχηματισμού να της γνωρίσουν τα ακόλουθα, για κάθε παίκτη που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα στοιχήματα:

1) Τα πλήρη στοιχεία των παικτών
2) Το όνομα χρήστη (username) του παίκτη, καθώς και την ηλεκτρονική του διεύθυνση
3) Το χρηματικό ποσό που τοποθετήθηκε στα συγκεκριμένα στοιχήματα, καθώς και το ποσό που κέρδισε
4) Τον τρόπο που αποδόθηκαν τα κέρδη στους δικαιούχους

Είναι χαρακτηριστικό πως ζητείται ακόμη και να γίνει ανάλυση των στοιχείων, ώστε να εντοπισθούν είτε τα ίδια άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα χρηστών είτε κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί ή κοινές διευθύνσεις IP.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των στοιχείων ορίσθηκε η 16η Φεβρουαρίου 2018, κάτι που σημαίνει πως σε δύο ημέρες οι εταιρείες ηλεκτρονικού στοιχηματισμού και ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να έχουν στείλει όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.