Πρόκριση στους "8" του κυπέλλου για τον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας με 2-0 του Πλατανιά.


Ο Ολυμπιακός λοιπόν με Μιραλάς στο χόρτο και Γκαρθία στον πάγκο για πρώτη φορά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πλατανιά αφού μετά την νίκη με 0-2 στην Κρήτη και το 2-0 στο Φάληρο πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο Όσκαρ Γκαρθία για το ντεμπούτο του στον πάγκου του Ολυμπιακού επέλεξε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Φιγκέιρας δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Νικολάου και Σισέ στα στόπερ, τον Ζιλέ μαζί με τον Μαρτίνς στο κέντρο ενώ δεξιά στην επίθεση ήταν ο Ανδρούτσος, αριστερά ο Σεμπά και πίσω από τον προωθημένο Τζούρτζεβιτς σε ρόλο 10αριου θα βρισκόταν ο Κέβιν Μιραλας.

Να πούμε επίσης ότι ο Πλατανιάς σε σχέση με το προηγούμενη επίσκεψη του στο Φάληρο έχει αλλάξει από τότε την μισή ομάδα αφού από τους 18 που ήταν τότε στο Γ. Καραϊσκάκης μόνο οι 9 ήταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ και ο προπονητής ήταν διαφορετικός στο παιχνίδι του Νοεμβρίου.


Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην αναμέτρηση οι ερυθρόλευκοι είχαν την απόλυτη κατοχή της μπάλας πιέζοντας πολύ την ομάδα της Κρήτης χωρίς βέβαια να είχε δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον θρύλο ήρθε στο 11’ όταν μετά από φάουλ που κέρδισε ο Τζουρτζεβιτς έξω απ' την περιοχή, ο Μιραλάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά με μια εντυπωσιακή επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ. Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία του Βέλγου στην επιστροφή του στο Λιμάνι και φυσικά γνώρισε για άλλη μια φορά την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Μετά από πέντε λεπτά ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή και πάλι από τον Μιραλάς καθώς η σέντρα του Σεμπά χτύπησε σε παίκτη του Πλατανιά, πέρασε και από τον Τζούρτζεβιτς και έφτασε στον νέο παίκτη των Πειραιωτών που από πλάγια θέση χωρίς ισορροπία μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο Σισέ στο 23’ πραγματοποίησε μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά προς τον Τζούρτζεβιτς που υποδέχθηκε την μπάλα με το στήθος και βρέθηκε απέναντι από τον Κοκκαλά αλλά από πλάγια θέση δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την φάση και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε το ποσό παθιασμένα αγωνιζόταν ο Μιραλάς και πως ήθελε πάρα πολύ να σκοράρει και αυτό φαινόταν κάθε στιγμή στο χορτάρι. Στο 34’ ο φορ των γηπεδούχων πήρε την μπάλα από τον Σεμπά και σουταρε αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απομάκρυνε και πάλι. Τελικό σκορ στο ημίχρονο το 0-0. 

Με τους ίδιους ένδεκα που άρχισε που παιχνίδι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Γκαρθία. Μετά από πέντε λεπτά στο δεύτερο μισό ο Σεμπά σήκωσε ωραία για τον Μιραλάς αλλά αυτός όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κοκκαλά έστειλε ελάχιστα έξω την μπάλα χάνοντας την τρίτη του μεγάλη ευκαιρία. Ήταν σίγουρα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και αυτό φαινόταν αλλά ήταν άτυχος μέχρι τότε. Στο 58’ ο Βραζιλιάνος επιθετικός των ερυθρόλευκων έκανε μια ωραία χαμηλή σέντρα, ο Χατζισαφί έκανε την προβολή αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Κρητικών είχε απάντηση. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει με τον ίδιο ρυθμό όπως και στο πρώτο ημίχρονο και κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων ψάχνοντας την κατάλληλη ώρα για να χτυπήσει. Αυτή η ώρα ήταν το 68’ όταν μετά σέντρα του Φιγκέιρας, ένας παίκτης του Πλατανιά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του και αυτή στρώθηκε στο κεφάλι του Τζούρτζεβιτς που με κενή εστία άνοιξε το σκορ στο Φάληρο (1-0). Στο επόμενο λεπτό ο Μαρίν πέρασε αντί του Ανδρούτσου. Ωραία εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί στο 68’ εκτός περιοχής αλλά ο γκολκίπερ του Πλατανιά έπεσε στην γωνία του και έδιωξε. Στο 78’ έγινε η δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού με τον Ζιλέ να παραχωρούσε την θέση του στον Ταχτσίδη. Στο 84’ ο Μαρίν έβγαλε τον Τζούρτζεβιτς απέναντι από τον Κοκκαλά αλλά και πάλι ο καλύτερος παίκτης του Πλατανιά είχε απάντηση. Μετά από ένα λεπτό ο Μιραλάς πέρασε εκτός κερδίζοντας τα χειροκροτήματα από όλο το γήπεδο και πέρασε ο Βρουσάι. Στο 90+2 ο φορ των ερυθρόλευκων πέτυχε και δεύτερο τέρμα αφού μετά από λάθος γύρισμα ενός παίκτη του Πλατανιά, ο Βρουσάι πέρασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, έδωσε στον Τζούρτζεβιτς που με κενή εστία έκανε το 2-0. Τελικό στο Γ. Καραϊσκάκης το 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.