Οι δηλώσεις του νέου κόουτς

Ο Όσκαρ Γκαρθία παρουσιάστηκε πριν από λίγο από τον Ολυμπιακό ως ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Παρών ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κύριος Μαρινάκης. Την παρουσίαση έκανε ο κύριος Καραπαπάς, και αφού ο Κριστιάν Καρεμπέ καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο κόουτς του Ολυμπιακού πήρε το λόγο:

«Καλησπέρα σε όλους. (Καλησπέρισε στα Ελληνικά).Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την τύχη να είμαι εδώ στον πιο μεγάλο και καλό σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών και να πάω καλά όπως προκάτοχοί μου. Έχω μιλήσει κάποιους από τους παλιούς προπονητές και μου έχουν πει καλά λόγια».

Ρωτήθηκε για τους στόχους του μετά και το εάν έχει μιλήσει με τον Βαλβέρδε: «Είναι πολλά τα ερωτήματά σας. Η βασική μας φιλοσοφία είναι η διαρκή βελτίωση. Για την ομάδα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς και να βάζει στόχους ψηλά. Ναι έχω μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό: «Λοιπόν οι αρχικές μου εντυπώσεις είναι οι ίδιες που είχαν από τα βίντεο που είχα δει. Έχω μεγάλη όρεξη να ξεκινήσω και να βελτιώσω αυτά που πρέπει να βελτιωθούν και δυναμώσω όσα πρέπει».

Για την επιθετική φύση της ομάδας του Ολυμπιακού και την παραγωγή παικτών από τις Ακαδημίες: «Λοιπόν ταιριάζει απόλυτα η σκέψη και η φιλοσοφία μου με τον Ολυμπιακό. Ταιριάζει απόλυτα η φιλοσοφία και η σκέψη. Προέρχομαι από την πιο μεγάλη Ακαδημία του κόσμου, την Μπαρτσελόνα. Θέλω να βγάλουμε παίκτες από τις Ακαδημίες που να στέκονται στο ύψος των προσδοκιών και να παίζουν και στις μικρές Εθνικές».

Για το ότι όταν του προτάθηκε η δουλειά ο Ολυμπιακός είχε σερί νίκες και εάν του έκανε εντύπωση αυτό: «Δεν θυμάμαι πότε πρωτομίλησε με τον σύλλογο. Θυμάμαι πως ήταν τότε στην 3η θέση. Δεν βάζω τον εαυτό μου σε τέτοια διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω τιμή που με επέλεξε ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός».

Για το τι μέτρησε για να δώσει θετική απάντηση στον Ολυμπιακό: «Όχι δεν σημαίνει ότι υπήρχε τόσο μεγάλη διάστημα συζητήσεων. Ο σύλλογος κάνει την έρευνά του και το ίδιο ο προπονητής όμως δεν ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα της συζήτησης».

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και η κατοχή και μου αρέσει να παίζουμε ψηλά και να αφήνουμε μακριά από την περιοχή μας τον αντίπαλο για να μην μπορεί να μας απειλήσει. Αυτό σε κάποια ματς γίνεται και σε άλλα όχι».

Για τους συμπατριώτες του και το τι του είπαν και το υπάρχον ρόστερ και εάν μπορεί να ανταποκριθεί σε ότι θέλει: «Μου έχουν μιλήσει με τα πιο καλά λόγια για όλα. Για τον κόσμο και τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω και μπροστά από την ομάδα και για τον πρόεδρο αλλά και για την πόλη. Για μένα υπάρχουν διάφορες αλλαγές που μπορεί να γίνουν ή ενίσχυση. Δεν εξαρτάται όμως από μένα. Εγώ μπορώ να κάνω τις επισημάνσεις μου και η διοίκηση αποφασίζει».

Τέλος, για τον Μιραλάς και το εάν θα ήθελε και άλλο μεταγραφικό δώρο είπε: «Οι προπονητές ποτέ δεν κουράζονται να δέχονται δώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.