Ήττα στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την 5η του συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την αρχική πεντάδα επέλεξε τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε εκτός 12αδας καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. 

Φυσικά το γήπεδο ήταν κατάμεστο με αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού να βρίσκονταν στις εξέδρες και να τραγουδούσαν μαζί με αυτούς των γηπεδούχων. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν αρκετά ισορροπημένο καθώς και οι δύο ομάδες έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι. Εν συνεχεία όμως οι ερυθρόλευκοι χάρις σε πέντε συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη έκαναν το 6-10 αναγκάζοντας τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα να καλέσει τάιμ άουτ (4’). Παρόλα αυτά κάποιες κακές άμυνες των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να ανακάμψουν και τελικά βρέθηκαν στο +5 τρέχοντας ένα 9-0 σερι (15-10). Ακολούθως οι Πειραιώτες βελτίωσαν πολύ την άμυνα τους και μείωσαν την διαφορά στον πόντο (21-20 στο 8’). Τελικό σκορ στην πρώτο περίοδο το 24-20. 

Στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος και αυτό το πλήρωσε αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +6 (28-21). Όπως και στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια έτσι και σε αυτό οι ερυθρόλευκοι ήταν πάρα πολύ κακοί στο αμυντικό κομμάτι αφού μέσα σε 14 λεπτά είχαν δεχθεί 33 πόντους την ώρα που οι ίδιοι είχαν πετύχει μόλις 23. Ο Σφαιρόπουλος άλλαζε συνεχώς τα σχήματα προκειμένου να έβρισκε το κατάλληλο που θα απέδιδε καλύτερα αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφότου ο Ερυθρός Αστέρας παρέμενε μπροστά με πάνω από δέκα πόντους (38-26). Αυτό συνεχίστηκε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου το τελικό σκορ ήταν το 43-34.

Μετά λοιπόν από ένα κακό πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το δεύτερο μισό και μείωσε στα πρώτα τρία λεπτά σε 45-41. Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ καθώς χρεώθηκε γρήγορα με τέσσερα φάουλ, οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν ακόμα πιο κάτω την διαφορά στα μέσα της περιόδου (48-46). Παρόλο όμως που οι Σέρβοι έβγαλαν απάντηση και προηγήθηκαν ξανά με 6 πόντους ο Θρύλος συνέχισε στο σωστό πλάνο που θα τον οδηγούσε στη νίκη και έφτασε ξανά στο -1 (57-56). Οι φιλοξενούμενοι δεν στάθηκαν ωστόσο μέχρι εκεί καθώς πέρασαν μετά από πολύ ώρα μπροστά στο σκορ χάρις ένα κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και ένα τρίποντο του Γουίλτζερ που έστειλε την ομάδα του στο +6 (57-63). Το κλειδί της επιστροφής και της προσπέρασης για τους Πειραιώτες ήταν η άμυνα τους. Ήταν χαρακτηριστικό ότι σε όλη την τρίτη περίοδο η ομάδα του Σφαιρόπουλου δέχθηκε μόλις 14 πόντους ενώ σκόραρε 29. Τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 57-63. 

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος που θα έκρινε το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ερυθρόλευκους να είχαν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στο παρκέ. Αν και δεν είχαν κάποια διαφορά ασφαλείας και είχαν μείνει 7 λεπτά για το φινάλε η ομάδα έδειχνε μια ηρεμία και σου έδινε την εντύπωση ότι θα την πάρει την νίκη ότι και να γίνει. Βέβαια αυτό στο μπάσκετ δεν ισχύει καθώς από μια φάση μπορεί να αλλάξει εύκολα ένας αγώνας και αυτό έγινε με τους γηπεδούχους να είχαν προσπεράσει με 69-68. Με 3.12 να έμεναν για το τέλος της αναμέτρησης ο Θρύλος ήταν πίσω με 78-73 έχοντας χάσει αρκετές μονομαχίες σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις φανερά στο τέλος και γνώρισε τελικά μια ήττα που ίσως του κοστίσει στην συνέχεια στον δρόμο για το πλεονέκτημα. Τελικό σκορ στο Βελιγράδι το 89-78.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.