Η ανάλυση του χθεσινού αγώνα και το... μετά!


Ως γνωστόν Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των “8” του κυπέλλου Ελλάδος με τους ερυθρόλευκους  να ήθελαν έστω και το μίνιμουμ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ που τελικά δεν ήρθε αλλά άφησε πίσω του κάτι αρκετά επικίνδυνο για τον “Δικέφαλο”.


Στο δεύτερο ημιτελικό λοιπόν στης 7 Φλεβάρη η ΑΕΚ θα παίξει μπροστά στο κοινό της αλλά θα πρέπει να βγει μπροστά πράγμα που θα αφήσει σίγουρα κάποιους χώρους στον Ολυμπιακό.


Που με τη σειρά του μπορεί να περάσει σε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας, ψάχνοντας ουσιαστικά ένα γκολ στο παιχνίδι που θα αναγκάσει την αντίπαλο του σε πολλά άβολα ρίσκα.

Ένα 0-0 εκτός έδρας σε διπλά ματς είναι πάντα δίκοπο μαχαίρι για τον φιλοξενούμενο. Και το εντός έδρας μηδέν στην άμυνα μπορεί να μην λέει τίποτα αυτή τη στιγμή στους φίλους του Ολυμπιακού, μπορεί όμως να αποδειχθεί ο πλέον καθοριστικός παράγοντας πρόκρισης


ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΚΑΡΘΙΑ


Μπορεί τα πάντα στον αθλητισμό να κρίνονται συνήθως από το αποτέλεσμα, αλλά πριν από αυτό έχουν σημειωθεί μια σειρά από επιλογές που καθορίζουν τις εξελίξεις. Και πάντα ένας Μαραθώνιος κερδίζεται μέσω της ορθής διαχείρισης/κατανομής δυνάμεων. Δεν είναι κατοστάρι για να απαιτεί έκρηξη, χρειάζεται αντοχή και στρατηγική πριν από οτιδήποτε άλλο.

Όταν ο Όσκαρ Γκαρθία συζήτησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού την περίπτωση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, η λέξη "πρωτάθλημα" ήταν αυτή που άκουσε τις περισσότερες φορές. Η κατάκτηση του τίτλου της Super League τέθηκε ως απόλυτη προτεραιότητα και πάνω σε αυτόν τον στόχο έπιασε άμεσα δουλειά.

Γι' αυτό και η αρχική του σκέψη, ανεξάρτητα του αντιπάλου που έφερε η κλήρωση του Κυπέλλου, ήταν να κάνει ακόμη μεγαλύτερο ροτέισον. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που για τον Ολυμπιακό ακολουθούν τα ματς με Αστέρα (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) στην κούρσα του πρωταθλήματος, πέντε ματς που ουσιαστικά θα κρίνουν τον τίτλο.


Ο Γκαρθία λοιπόν ξέρει -γιατί αυτό επαναλαμβάνω τέθηκε ευθύς εξ αρχής ως αδιαπραγμάτευτος στόχος- ότι το πρωτάθλημα έχει προτεραιότητα. Ξέρει επίσης τι βλέπει καθημερινά στου Ρέντη, τους δείκτες αντοχής των παικτών του, τα πάντα.

Αλλά ακόμη κι αν τα αφήσουμε αυτά στην άκρη, υπάρχει η εξής απλή σκέψη: Όπως κανένας παίκτης, έτσι και ο Μιραλάς δεν γίνεται από την απραξία ξαφνικά να παίζει ανά τρεις μέρες για κάνα μήνα... Μια θλάση να βγάλει, καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Ούτε ο Ανσαριφάρντ μπορεί να "οδηγήσει" μόνος του τη θέση του φορ όλη τη σεζόν, κάπου θα... ρετάρει. Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι πρέπει να έχει έτοιμους ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 15-16 παίκτες. Όπως τον Ζιλέ που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς.


Για να το κλείσουμε το θέμα η ομάδα του Γκαρθία ήταν απολύτως έτοιμη για το παιχνίδι και ποτέ δεν ξέφυγε από το πλάνο που είχε ορίσει ο προπονητής. Ο Ολυμπιακός μπήκε για να μην απολυθεί και να κλειδώσει τους Αραούχο, Λιβάγια και Λάζαρο. Οποίος είδε το παιχνίδι νομίζω πως ελάχιστες φορές άκουσε το όνομα τους από τον εκφωνητή και αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι τα κατάφεραν σε τέλειο βαθμό. Όσο αναφορά το επιθετικό κομμάτι τα είπαμε και παραπάνω. Δεν ήταν τα πιο δυνατά χαρτιά του θρύλου στην επίθεση και αυτό φάνηκε. Υπήρχε γενικά ένα μπέρδεμα στο κομμάτι αυτό αλλά το γενικό πλάνο βγήκε άσχετος αν δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ.


ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΕ


Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε και αποχώρησε από το "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό. Το ντέρμπι διεξήχθη επί 90 λεπτά κάτω από άριστες ποδοσφαιρικές συνθήκες, χωρίς να ανάψει ούτε μισό καπνογόνο και με τον κόσμο να έχει άψογη συμπεριφορά. Ο Γαλανόπουλος πήγε να ανάψει μια σπίθα στο τέλος, τα άκουσε και από ανθρώπους της ΑΕΚ, αφού ο παίκτης απαγορεύεται να απαντά στην εξέδρα ότι κι αν ακούει...

Οι Πειραιώτες διοργάνωσαν χωρίς το παραμικρό ψεγάδι το ντέρμπι του Φαλήρου, ήταν προετοιμασμένοι για όλα, δεν τους ξέφυγε τίποτα. Δεν έδωσαν δικαιώματα σε κανέναν, ούτε και σε αυτούς που συνήθως αφήνουν την φαντασία τους να οργιάζει. Σημαντική αυτή η "νίκη" των Πειραιωτών σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού διάγουμε και περίοδο που βγάζει περίεργα... γούστα.


ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ


Το παιχνίδι αυτό ήταν ίσως το πιο ασήμαντο αφού για τον θρύλο ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και πρωτίστως ακολουθεί αναμέτρηση με την ΑΕΚ σε Καραϊσκάκης και ΟΑΚΑ. Θα μείνω όμως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος καθώς λίγο πολύ αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν το τρίποντο βγάζουν από τη μέση το εμπόδιο ΑΕΚ και μετά τους μένει ο ΠΑΟΚ που μάλλον θα είναι πιο δύσκολος αφού έχει και ένα σπρώξιμο από πίσω. Τίποτα παραπάνω στο θέμα αυτό. Όλοι βλέπουμε το γίνεται αλλά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτά πρέπει να τα ξεπερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.