Τι άλλαξε ο Λεμονής σε σχέση με τον Χάσι...

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον πρώτο γύρο στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά αυτό είναι έργο του Τάκη Λεμονή!


Ο Έλληνας κόουτς ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ δύσκολη χρονικά περίοδο. Βρισκόταν πίσω από την κορυφή και ντεμπούτο έκανε με αντίπαλο την Γιουβέντους στο Τορίνο. Άραγε πόσοι θα αναλάμβαναν τον Ολυμπιακό σε εκείνη την χρονική περίοδο;

Ο Λεμονής άλλαξε πολλά, τόσο σε θέματα τακτικής όσο και προσώπων ενδεκάδας και αποδυτηρίων.

Καταρχάς σταθεροποίησε την άμυνα του και σταμάτησε να κάνει πειραματισμούς για το κεντρικό δίδυμο. Ο Ένγκελς δείχνει να του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και να έχει καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα μαζί με τον Σισέ! Ο Παπέ Σισέ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές του Λεμονή σε σχέση με τον Χάσι. Ο ένας (Χάσι) δεν τον είχε δηλώσει καν στη λίστα της Ευρώπης, ο άλλος (Λεμονής) τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα και έκανε σπουδαία παιχνίδια ακόμα και στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ που παρά το νεαρό της ηλικίας του έδωσε το πάθος και τη δύναμη που έλειπε και αποκτώντας ακόμα περισσότερη εμπειρία ο Σισέ σίγουρα θα βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ!
Με την κίνηση αυτή λοιπόν ο Τάκης Λεμονής έδεσε την άμυνα του έχοντας πάντα ως λύσεις τους Νικολάου και Μποτία που ειδικά ο πιτσιρικάς  (ελέω απουσίας του Σισέ στην Ευρώπη) έπαιξε βασικός στα παιχνίδια του Champions League!

Από εκει και πέρα έδειξε πως καταλήγει στα άκρα της άμυνας με τον Κούτρη από αριστερά και τον Ομάρ (που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνετε ο γνωστός Ομάρ) απέκτησε ταχύτητα στα μετόπισθεν, με παίκτες που έχουν γρήγορες επιστροφές και χωρίς περιττά πράγματα. Στο χώρο του κέντρου οι αλλαγές θα λέγαμε ήταν λιγότερες με τους πειραματισμούς να μην σταματάνε αλλά με τη χρησιμοποίηση παικτών όπως ο Πάρντο, δείχνει ότι ο Λεμονής θέλει ταχύτητα και αυτό το πετυχαίνει βάζοντας τον στα πλάγια και φέρνοντας πιο εσωτερικά τον Μάριν ή τον Φορτούνη. Στο χώρο του κέντρου φαίνεται να εμπιστεύεται περισσότερο τον Ταχτσίδη σε σχέση με τον Ζιλέ που επέλεγε ο Χάσι , με το Ελληνικό στοιχείο να είναι απαραίτητο! Ο Ρομαό δείχνει επίσης να είναι ένας παίκτης που ο Λεμονής βασίζεται πάνω του και αυτό φάνηκε από πέρυσι που στον β γύρο που ανέλαβε, ο Ρομαό μπήκε και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. 

Τέλος η πιο χαρακτηριστική αλλαγή του Λεμονή σε σχέση με τον Χάσι-μετα την περίπτωση Σισέ- είναι αυτή του Καρίμ Ανσαριφάρντ όπου ο Ιρανός επι Χάσι ήταν με το ένα πόδι εκτός Πειραιά και επι Λεμονή είναι... απλά πρώτος σκόρερ της ΣούπερΛιγκ! Ο Ιρανός δεν είχε δηλωθεί καν στην Ευρώπη από τον Αλβανό τεχνικό, και έτσι οι επιλογές για την επίθεση ήταν λίγες αν αναλογιστεί κανείς και τους τραυματισμούς των Μπεν και Εμενίκε ενώ ο Τζούρτζεβιτς έδειχνε ότι δεν είχε ακόμα προσαρμοστεί! Ο Λεμονής έδωσε ευκαιρίες και στον Σέρβο, που άρχισε να τις εκμεταλλεύεται  και έτσι ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει και σε αυτόν!

Σίγουρα το βασικότερο όλων είναι ότι είναι μια ομάδα που δεν ήταν του Τάκη Λεμονή όμως ο κόουτς την πήρε και σιγά σιγά βάζει τα δικά του λιθαράκια που την έφεραν στην κορυφή. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παίξει ακόμα πιο όμορφο ποδόσφαιρο και είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης κάτι που θα γίνει καθώς ήδη πριν 20 μέρες 4 ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν ότι δεν υπολογίζονται οπότε η ενίσχυση είναι επιτακτική ώστε τον Μάιο να είμαστε όλοι μαζί "Μια γρο8ιά" για το 45ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.