Πάλεψε αν και μισός, αλλά δεν τα κατάφερε


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2017 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις με 74-68 στο Κάουνας στην τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο γύρο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είχε στην διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Νίκολα Μιλουτίνοφ ενώ εκτός παραμένουν και Κίμ Τιλί και Δημήτρης Αγραβάνης. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αυτοί που επιλέχθηκαν στην αρχική πεντάδα ήταν οι Ρόμπερτς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μπόγρης.

Την πρώτη επίθεση την κέρδισε ο Ολυμπιακός και χάρις την πολύ ωραία πάσα του Σπανούλη ο Μπόγρης άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-2. Εν συνεχεία με δύο ατομικές ενέργειες του Παπαπέτρου οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-6, ενώ ο Ρόμπερτς με τρίποντο έγραψε το 4-9. Παραταύτα, οι Λιθουανοί αξιοποιώντας την έφεση που έχουν έξω από την γραμμή έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου (12-12). Το μεγάλο πρόβλημα της Ζαλγκίρις είναι η άμυνα και εκεί φαινόταν ότι ο Θρύλος την χτυπούσε καθώς οι παίκτες του πήγαιναν κοντά στο καλάθι κερδίζοντας είτε ένα απλό φάουλ είτε πετυχαίνοντας και καλάθι. Βέβαια μέχρι τότε οι Πειραιώτες δεν ήταν καλοί στην άμυνα τους και για αυτό οι γηπεδούχοι αν και μικρή διαφορά ήταν συνεχώς μπροστά. Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το 22-19.

Αν και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν τρίποντο εν συνεχεία χάρις την καλή τους άμυνα και την στοχευμένη επίθεση που ακόμα είχαν, κατάφεραν και πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με ένα σουτ τριών πόντων από τον Στρέλνιεκς (25-27). Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν βγάλει εκτός εαυτού τόσο το κοινό στο γήπεδο όσο και τους παίκτες και τον προπονητή της Ζαλγκίρις που έβλεπαν τους ερυθρόλευκους να είχαν ακόμα το πάνω χέρι στο παιχνίδι (30-35). Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μια φοβερή τάπα του Παπανικολάου πάνω στον Πάνγκος που προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να νικήσει έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην διοργάνωση. Σκορ ημιχρόνου ήταν το 36-38 υπέρ του Θρύλου.

Με τους ίδιους πέντε που άρχισε το παιχνίδι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Από το +2 στο -2 βρέθηκε η ομάδα από τον Πειραιά στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου αφού ο Γιανκούνας με δύο σουτ από μέση απόσταση έκανε το 40-38. Από εκεί και πέρα ένα αντιαθλητικό φάουλ του Παπανικολάου έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα τεσσάρων πόντων και ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ καθώς έβλεπε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν απέδιδαν τόσο καλά όσο στο υπόλοιπο παιχνίδι (48-44). Βέβαια η ποιότητα των Πειραιωτών είναι δεδομένη και αυτό φάνηκε μετά τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή αφού η ομάδα πήρε και πάλι το προβάδισμα (48-50). Μάλιστα λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Κώστας Παπανικολάου με ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το 48-53 που ήταν και το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια αξιοπρεπέστατη διαφορά υπέρ της και έτσι λοιπόν ο νικητής θα κρινόταν στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Το πρόβλημα του θρύλου ήταν φανερά ο Γιανκούνας αφού από το ίδιο ακριβώς σημείο ( μέσα από το τρίποντο) είχε ευστοχήσει 5 φορές μέχρι τότε εκ των οποίων οι 2 ήταν σε αυτή την περίοδο (52-53). Και σαν να μην έφτανε αυτό η Ζαλγκίρις πήρε και πάλι το πάνω χέρι κάνοντας το 54-53. Βλέποντας αυτή την συνθήκη λοιπόν ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στο παρκέ τον Σπανούλη που με σουτ τριών πόντων έδωσε ξανά πνοή στην ομάδα του (55-57). Όμως το επίθετο πρόβλημα των Πειραιωτών συνεχιζόταν και η γηπεδούχος ομάδα πήγε στο +6 χάρις το τρίποντο του Πάνγκος με 2.53 να είχαν μείνει για το τέλος. Αμέσως μετά το τάιμ άουτ μπήκαν τρία τρίποντα εκ των οποίων τα δύο του Ολυμπιακού που μείωσε στους τέσσερις πόντους με 2.10 να έμεναν στο ρολόι. Εν συνεχεία παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι παίκτες του θρύλου η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις επιθετικά και νίκησε το παιχνίδι με 74-68.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.