Οι δηλώσεις του κόουτς

Ο Ολυμπιακός πέταξε για το Κάουνας και ο κόουτς Σφαιρόπουλος έκανε δηλώσεις πριν την αναχώρηση.

Ο κόουτς αρχικά ανέφερε λόγω των απουσιών: «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε έχοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια σχήματα που θα λειτουργήσουν χωρίς εκείνους και θα καλύψουν το κενό τους. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά που θα ταξιδέψουν να είναι συγκεντρωμένα και να κάνουν αυτά που πρέπει. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πιστεύω στο υλικό μας, πιστεύω σε όλους τους παίκτες και θέλω να είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Όσον αφορά την λιθουανική ομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Έχει ρόλους, έχει χημεία και οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν είναι στο παρκέ. Επιθετικά έχουμε εντοπίσει στοιχεία στο παιχνίδι της που θέλουμε να σταματήσουμε, αλλά δεν θέλω να τα αναφέρω. Επίσης, έχει τρόπους να αμυνθεί, για αυτό και εμείς θα πρέπει στην  επίθεση να έχουμε καθαρό μυαλό και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Σε ερώτηση σχετική με την δύναμη της έδρας, απάντησε: «Η έδρα είναι θερμή και θορυβώδης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε με καθαρό μυαλό και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε σωστά την κάθε στιγμή».

Ενώ για την έως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμούς. Είναι πολύ νωρίς. Ξέρουμε καλά πως η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις 3-4 παιχνίδια στην σειρά και να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε τι έχει γίνει ή τί θα γίνει. Εγώ κοιτάω μόνο το παρόν. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου. Ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό όταν τελειώσει η κανονική περίοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.