Με νίκη αποχαιρέτησε το 2017

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2017 καθώς επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου με 87-65 στο ΣΕΦ


Ο προπονητής των ερυθρόλευκων επέλεξε τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Γουίλτζερ και Μπόγρη για την αρχική πεντάδα της ομάδας.

Σε πολύ ωραίο και εορταστικό κλίμα άρχισε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους από την αρχή να ήθελαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και στα πρώτα δύο λεπτά να ήταν μπροστά με 8-0. Εν συνεχεία το προβάδισμα του Θρύλου ανέβηκε περισσότερο και πήγε στο 13-0. Οι ερυθρόλευκοι τα πήγαιναν σχετικά καλά αμυντικά ενώ στο επιθετικό κομμάτι εκτελούσαν αρκετές φορές έξω από την γραμμή των τριών πόντων και είχαν τον Μπόγρη ως καλύτερο τους παίκτη με 7 πόντους σε 6’. Δύο λεπτά πριν την λέξη του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν στο +9 (22-13), ενώ το τελικό σκορ στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν το 26-20 υπέρ της.

Όμως η έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή καθώς ο Πανιώνιος μείωσε στους 4 (28-24). Παρόλο που ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς αυτός που είχε το προβάδισμα η εικόνα του στο παρκέ ήταν πολύ κακή αφού στην επίθεση γινόντουσαν πολλά λάθη ενώ στην άμυνα οι παίκτες του θρύλου άφηναν πολύ εύκολα τους φιλοξενούμενους να μπουν στην ρακέτα και να κερδίσουν φάουλ. Αυτό λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το έβλεπε και έκανε αρκετές αλλαγές προκειμένου να έβρισκε το κατάλληλο σχήμα ενώ δέχθηκε και τις παρατηρήσεις του πρώτου διαιτητή καθώς φώναζε υπερβολικά. Ακολούθως και έχοντας μείνει τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Βασίλης Σπανούλης εκτέλεσε από την κορυφή της ρακέτας σε ένα από τα σου που τον χαρακτηρίζουν γράφοντας το 41-35. Παραταύτα οι Πειραιώτες ήταν αρκετά κακοί όμως είπαμε προηγουμένως και οι φιλοξενούμενοι χάρις σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Νίκο Δίπλαρο ισοφάρισαν σε 41-41. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να είχε πετύχει 50 πόντους αλλά να είχε δεχθεί από τον τελευταίο της βαθμολογίας στην Α1 45 πόντους πράγμα που έδειχνε πόσο παθητική ήταν η ομάδα στην άμυνα.

Με μια αλλαγή σε σχέση με το ξεκίνημα της αναμέτρησης άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και αυτή ήταν η προσθήκη του Στρέλνιεκς που πέτυχε και το πρώτο καλάθι στην τρίτη περίοδο ( τρίποντο ) αντί του Ρόμπερτς. Εν συνεχεία η διαφορά ανέβηκε και πάλι πάνω από τους δέκα πόντους αφού πλέον οι Πειραιώτες ήταν στο +11 (56-45). Τελείως διαφορετικοί οι γηπεδούχοι στην τρίτη περίοδο που είχαν ως οδηγούς τους Στρέλνιεκς που εκτελούσε από την περιφέρεια και Παπανικολάου που πήγαινε σε κάθε ριμπάουντ και ήταν πολύ δραστήριος (64-48). Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Πανιώνιος είχε πετύχει μόλις 6 πόντους σε 9 λεπτά πράγμα που έδειχνε ότι η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε ξανά βρει την σοβαρότητα της. Τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν το 70-51 με τον Ολυμπιακό να είχε κλειδώσει την υπόθεση νίκη σε δέκα λεπτά.

Αν και η τελική περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα οι παίκτες του θρύλου δεν χαλάρωσαν και αύξησαν το προβάδισμα τους πάνω και από τους είκοσι πόντους με κορυφαίο τον Τόμπσον που τα έβαζε από παντού (83-57). Όλοι πλέον στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ήταν πολύ πιο ήρεμοι και περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι ώστε να πανηγυρίσουν το τέλος του έτους με νικηφόρο αποτέλεσμα. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο ήταν το 87-65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.