Νίκη στα Χανιά για τον Θρύλο


Οι ερυθρόλευκοι πήραν εύκολα την νίκη με 0-2 στα Περιβόλια με αντίπαλο τον Πλατανιά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.


Ο Τάκης Λεμονής σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού που ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννενα κράτησε μόνο έναν παίκτη από το βασικό σχήμα σε εκείνη την αναμέτρηση και αυτός ήταν ο Ένγκελς. Αναλυτικά έπλεξε τούς Χουτεσιώτη, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Νικολάου, Ζιλέ, Μαρτίνς, Πάρντο, Ανδρούτσος, Σεμπά και Τζούρτζεβιτς.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα πέρασε χωρίς καμία αξιολόγηση ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες χωρίς να υπήρχε φυσικά και καλός ρυθμός. Εν συνεχεία μέχρι το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν απειλές προς την εστία των γηπεδούχων ξεκινώντας από την άμυνα αλλά μέχρι τότε δεν είχαν βρει τις λύσεις. Στο 25’ ο θρύλος έκανε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Τζούρτζεβιτς, που έξω από την περιοχή έπιασε ένα συρτό σουτ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να μπλοκάρει εύκολα. Βέβαια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη απειλή μέχρι τότε αφού ο Ενσικουλού μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά ο Χουτεσιώτης εντυπωσιακά με το πόδι είπε όχι. Τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το 0-0.

Χωρίς καμία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου καθώς κυκλοφορούσαν πολύ καλύτερα την μπάλα και ήταν συνεχώς κοντά στην περιοχή του Κοκκαλά. Αυτό λοιπόν επέφερε αποτέλεσμα στην ομάδα του Λεμονή που στο 57’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με 0-1 καθώς ο Μποτία έκανε το ανάποδο ψαλίδι μέσα από την μικρή περιοχή μετά από κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά. Στο 65’ οι Πειραιώτες έκαναν και την πρώτη τους αλλαγή στο παιχνίδι με τον Καρίμ να παίρνει την θέση του Πάρντο.
Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσιάζει, αλλά έπαιρνε αυτό που ήθελε, που δεν είναι άλλο από τη νίκη που βάζει "θεμέλια" πρόκρισης για την 8άδα. Πάραυτα μια ομάδα σαν τους ερυθρόλευκους από το πουθενά μπορεί να σου βάλει γκολ και αυτό έγινε στο 78’ με τον Καρίμ να παίρνει το ριμπάουντ και με κενή έκανε το 0-2 εξασφαλίζοντας την υπόθεση νίκη και πρόκριση. Στο 84’ οι γηπεδούχοι έκαναν δοκάρι με τον Ουές έπειτα από σουτ εντός περιοχής, ενώ ταυτόχρονα από πλευράς θρύλου έγιναν δύο αλλαγές με τους Ένγκελς και Μαρίν να περνάνε εκτός και τους Βούκοβιτς και Ταχτσίδη να περνάνε αντίστοιχα. Τελικό σκορ στην Κρήτη ήταν το 0-2 με τον Ολυμπιακό χωρίς να ανεβάσει τα κοντέρ να παίρνει εύκολα την νίκη και την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.