Νίκη με επιστροφή του αρχηγού!

Ο Ολυμπιακός ,που αγωνίστηκε με τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη αλλά χωρίς τους Πρίντεζη, Μιλουντίνοφ και Μάντζαρη, επικράτησε του Κόροιβου στο ΣΕΦ με σκορ 97-76.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε τρομερή μέρα τους Στρένλινκς(19), Τόμπσον(16),Σπανούλη(13) και Ρόμπερτς(11). Ένα τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας και να χαρίσει τους χαρίσει την νίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη διάθεση και προηγήθηκε με 6-0. Ο Κόροιβος μείωσε σε 6-4, αλλά οι ερυθρόλευκοι με 2 σερί τρίποντα των Στρένλινκς και Ρόμπερτς αντίστοιχα έδωσαν προβάδισμα 8 πόντων και διαμόρφωσαν το 12-4. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και με επί μέρους σκορ 4-15 πέρασαν μπροστά στο σκορ με 16-19 με τους ερυθρόλευκους να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν στο τέλος του δεκαλέπτου με σκορ 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι με συνεχόμενες καλές άμυνες και πολύ ενέργεια απ τον ΜακΛιν στην επίθεση πήραν μια διαφορά 7 πόντων κάνοντας το σκορ 30-23. Ο Κόροιβος βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς ξανά στα ίσα αλλά ένα μεγάλο σουτ του αρχηγού μας διαμόρφωσε το 33-30. Και αν Κόροιβος μείωνε ξανά και ξανά ο Τόμπσον ήταν εκεί να απαντήσει. Ο Αμερικάνος φόργουορντ με 4 συνεχόμενους πόντους και ο Στρένλινκς με 4 συνεχόμενες βολές απ την γραμμή της φιλανθρωπίας έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στους γηπεδούχους οι οποίοι έφτασαν να προηγούνται και με 9 αλλά ένα buzzer beater από τον Σπυριδονίδη διαμόρφωσε το 45-39 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης αυτή την φορά. Με επί μέρους σκορ περιόδου 34-19 δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Τα αλλεπάλληλα τρίποντα των Παπανικολάου Ρόμπερτς και Στρένλινκς, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και τετράποντο, έφεραν την μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε στο ματς 17 πόντων (63-46). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν όμως το τρίποντο του Τομπσον, το γκολ-φάουλ του Γουίλτζιρ και το buzzer beater του Σπανούλη απ τα 8 μέτρα έδωσαν αέρα 21 πόντων στην ομάδα μας που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 79-58.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και το ματς είχε ήδη κριθεί και είχε σκορ 18-18. Η ομάδα της Αμαλιάδας μείωσε αρχικά σε 80-64 και στη συνέχεια σε 82-68 όμως και πάλι ο Λετονός πυροβόλησε απ τα 6.75 κάνοντας το 87-68. Ο αγώνας έληξε με σκορ 97-76 και ο Ολυμπιακός πήρε μία ακόμη σημαντική νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.