3-1 με πρωταγωνιστή τον Ανσαριφάρντ

Ο Ολυμπιακός σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης επικράτησε με 3-1 του Απόλλων Σμύρνης κάνοντας μάλιστα και ανατροπή του σκορ με σκόρερ τους  Ομάρ και Ανσαριφάρντ που πέτυχε δύο τέρματα!

Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά και Τζούρτζεβιτς ήταν οι παίκτες που επέλεξε ο Τάκης Λεμονής για το βασικό σχήμα των "ερυθρολεύκων".
Εκτός αποστολής έμειναν οι Καρσελά, Ανδρούτσος, Νικολάου, Βούκοβιτς και Ζντιέλαρ, ο τιμωρημένος Οτζίτζα Οφόε και οι προερχόμενοι από τραυματισμό Εμενίκε και Μίλιτς.

Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν την πλήρη κατοχή της μπάλας και στο 7’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κούτρης ξέφυγε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Φορτούνης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς του είπε όχι ο Κόβικ. Η συνέχεια βέβαια δεν η ακόλουθη καθώς ο Απόλλων πήρε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έφτασε και στο 0-1 στο 23’ με τον Ελμπάζ που “χόρεψε” τον Μποτία και νίκησε τον Προτό. Οι Πειραιώτες μετά το καλό τους ξεκίνημα δεν συνέχισαν με την ανάλογη συγκέντρωση και τελικά δυστυχώς το πλήρωσαν. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει ένα γκολ μέχρι το ημίχρονο αλλά χωρίς φάσεις δεν γινόταν αυτό. Πάντως το παιχνίδι θύμιζε κατά πολύ αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στην Κέρκυρα όπου τότε και πάλι η ομάδα του Λεμονή βρέθηκε πίσω αλλά πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές έχουν την εμπειρία με μια φάση να σκοράρουν και το έκαναν όταν ο Ρομαό έσκαψε πολύ ωραία στην πλάτη της άμυνας για τον Ομάρ που έκανε το κοντρόλ με την άνεση του και τελείωσε πολύ ωραία την ευκαιρία που του δόθηκε γράφοντας το 1-1 στο 31’. Οι πιστοί φίλοι του Θρύλου δημιουργούσαν μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα στο Φάληρο ενώ να πούμε ότι βρισκόντουσαν περίπου 200 φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας. Τίποτα δεν σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ να ήταν στο 1-1.

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός καθώς ο Μποτία ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και για αυτό στην θέση θα περάσει ο Ένγκελς. Αυτό ήταν κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ο τεχνικός των γηπεδούχων και ίσως αλλάξει τα σχέδια του εφόσον το σκορ ήταν ισόπαλο. Συμπληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες είχαν και πάλι όπως και στο ξεκίνημα την κατοχή και έφτασαν σε μια ασύλληπτη ευκαιρία με τον Τζούρτζεβιτς που μετά από την σέντρα του Σεμπά που ήταν μόνος του από δεξιά δεν μπόρεσε από τα τρία μέτρα να κάνει φ
δυο τα τέρματα της ομάδας του (55’). Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων δεν έδειχνε και πολύ καλή εικόνα στο χορτάρι και για αυτό στο 61’ ο προπονητής του των αντικατέστησε με τον Ανσαριφάρντ. Μάλιστα γρήγορα γρήγορα ο Λεμονής έκανε και την τελευταία του αλλαγή βάζοντας τον Πάρντο αντί του Σεμπά (65’). Η εικόνα των ερυθρόλευκων ήταν αρκετά κακή σε εκείνο το διάστημα καθώς σχεδόν καθόλου δεν απειλούσαν την αντίπαλη εστία δείνωντας την ευκαιρία στην ελαφρά ταξιαρχία να πέρνει και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Το γήπεδο πίεζε πολύ για το 2-1 και αυτό τελικά ήρθε ακριβώς στο 80’ όταν ο Πάρντο έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με ένα πανέμορφο τελείωμα γύρισε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα ο Καρίμ πέτυχε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά κάνοντας το 3-1 μετά την σέντρα του Φορτούνη (94’).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.