Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο πριν τα playoffs ο Θρύλος



Ο Ολυμπιακός χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη, Κέμ Μπίρτς και Γιάννη Αθηναίου επικράτησε της Κύμης με 93-45 τελειώνοντας έτσι την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με το δεξί και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs έχοντας μόλις μία ήττα σε όλο το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και κατάφεραν να φτάσουν νωρίς στο +9 με 11-2 στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ανάγκασε τον προπονητή της Κύμης να καλέσει στο πεντάλεπτο το πρώτο τάιμ άουτ αφού οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα με 15-4. Η συνέχεια στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η ίδια με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την καλή του άμυνα και να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με το εντυπωσιακό 29-6.

Στην δεύτερη περίοδο η απόδοση του Ολυμπιακού δεν άλλαξε και από νωρίς κατάφερε και έκανε το παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα αφού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 50-19 έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είχε 10 πόντους, 1 κλέψιμο και 3 ασσίστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κουβαλάει το +31 και να πρέπει μόνο να το υπερασπιστεί πράγμα το οποίο έκανε αφού τελείωσε το μισάωρο με 65-32 έχοντας χαμηλώσει τους ρυθμούς του παιχνιδιού του.

Το τέταρτο όπως και τα προηγούμενα τρία δεκάλεπτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την διαφορά να είναι συνεχώς πάνω από τους 25 πόντους υπέρ των ερυθρόλευκων και τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να δοκιμάζει διαφορά σχήματα ενόψει Εφές. Το παιχνίδι τελικά τελείωσε με 93-45 και τον Ολυμπιακό να παίρνει άλλη μία νίκη.

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν το τελευταίο για τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην οποία είχε μονάχα μία ήττα ενώ ήταν αήττητος στο γήπεδο του με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.