Δυνατή πρόβα ημιτελικού final-4



Ο Ολυμπιακός με εκτεταμένο ροτέισον και χωρίς τους Γκρίν και Λοτζέσκι δεν κατάφερε να περάσει από την Ρωσία σε ένα αδιάφορα και για τους δύο παιχνίδι χάνοντας με 90-86

Στην πρώτη  περίοδο ο Ολυμπιακός  δεν ξεκίνησε καλά με την Ρωσική ομάδα να φτάνει μέχρι και στο +9 στα πρώτα  πέντε λεπτά 17-8. Οι κακές επιθέσεις σε συνδυασμό με την κάκιστη περιφερειακή άμυνα έφεραν την ομάδα της Μόσχας στο +10 γράφοντας έτσι την μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο 25-15. Κλείνοντας τα πρώτα δέκα λεπτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε στο παρκέ και τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την κακή του συμπεριφορά και στις δύο μεριές του παρκέ με την Τσσκα να δημιουργεί άλλη μια μεγάλη διαφορά φθάνοντας μέχρι και το +14 33-19. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποια καλά διαστήματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρίσκοντας ευκαιρίες να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο και να εκτελέσουν από την περιφέρεια. Παρόλα αυτά περιορίστηκαν ως εκεί πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 10 πόντους πίσω 47-37. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το εικοσάλεπτο με πρώτους σκόρερ τους Σπανούλη και Μάντζαρη οι οποίοι είχαν 8 πόντους ενώ ο Πρίντεζης είχε 6.

Ο Ολυμπιακός στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησε πολύ καλά μειώνοντας την διαφορά μέχρι και στους 3 πόντους μετά το τρίποντο του Σπανούλη 53-49. Σε όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου η παρέα του Σπανούλη ήταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι και με όπλα της την καλή άμυνα και την σωστή κυκλοφορία στην άλλη πλευρά του γηπέδου κράτησε τους πρωτοπόρους της διοργάνωσης χαμηλά κλείνοντας το μισάωρο με 8 πόντους πίσω 71-63.

Η αρχή της τελευταίας περιόδου ήταν ίδια με την προηγουμένη με την ελληνική ομάδα να πιέζει συνεχώς και να κατεβάζει την διαφορά στους 2 πόντους και μάλιστα με τον αρχηγό του να βρίσκεται στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει την διαφορά σε μικρές διαστάσεις και με την συνεχή πίεση του δημιούργησε αναμνήσεις στους ρώσους αφού στα 3:15 από απένειμαν ήταν για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Παπαπέτρου έφερε το παιχνίδι στα ίσα βάζοντας ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε. Όμως η κλάση του Τεόντοσιτς και η ψυχραιμία του Χάινς στο τέλος ήταν αυτή που στο τέλος μίλησε και έδωσε την νίκη στους ρώσους με 90-86.

Δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα . Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 19-11. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην Τρίτη θέση της κατάταξης και θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Ανατολου,  έχοντας πλεονέκτημα έδρας

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 23 (2), Τεόντοσιτς 23 (3), Όγκοστιν, Φριντζόν 4 (1), Τζάκσον, Αντόοβ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 11 (1), Χίγκινς 12, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 5 (1), Χάινς 10.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Γιανγκ 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 16 (4), Σπανούλης 16 (1), Ουότερς, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 12 (2), Αθηναίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.