Το προφίλ της Αναντολού Εφές φέτος



Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές συναντώνται και πάλι στα playoffs της EuroLeague, με τους Πειραιώτες να έχουν ξανά το πλεονέκτημα, όπως συνέβη και το 2013 που πήραν την πρόκριση με 3-2 νίκες.

Τότε, ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου, κατακτώντας ακολούθως και το τρόπαιο της EuroLeague (για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης), αποκλείοντας την Αναντολού Εφές του κόουτς Οκτάι Μαχμουτί. Το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος 4 χρόνια αργότερα απέναντι πάλι στην τουρκική ομάδα του κόουτς Περάσοβιτς αυτή την φορά.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιά είναι πραγματικά η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά η Εφές ιδρύθηκε το 1976 και από τότε μετράει συνολικά 34 εγχώριους τίτλους από τους οποίους τα 13 είναι πρωταθλήματα, τα 10 κύπελλα ενώ έχει και 10 σούπερ κάπ, και 1 κύπελλο Κόρατς. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την πολυνίκη όλων των παραπάνω θεσμών ενώ παράλληλα είναι και η ποιό επιτυχημένη ομάδα στην γειτονική χώρα.

Ας αφήσουμε όμως τα ιστορικά δρώμενα και ας περάσουμε στην σημερινή Εφές. Φέτος η διοίκηση της ομάδας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη φέρνοντας έναν προπονητή ο οποίος την περασμένη σεζόν κατάφερε να οδηγήσει την Μπασκόνια μέχρι το Final Four. Ο λόγος για τον κόουτς Περάσοβιτς ο οποίος με το συγκεκριμένο επιθετικό στύλ παιχνιδιού και τους μεγάλους σκόρερ που διαθέτει η ομάδα θέλει και πάλι να φτάσει στους τέσσερις καλύτερους της διοργάνωσης.

Όπως είπαμε και προηγουμένως η Ανατολού διαθέτει πόλους καλούς επιθετικά κυρίως παίκτες οι οποίοι χρειάζονται μεγάλη προσοχή από τους ερυθρόλευκους. Ο ποιό επικίνδυνους και πρώτος σκόρερ της ομάδας στην κανονική περίοδο είναι ο Τόμας Ερτέλ ο οποίος έχει συνολικά 395 πόντους με 13.1 ανά παιχνίδι ενώ σουτάρει με 51.8% στα δίποντα και 35.6% στα τρίποντα. Επίσης άλλος ένας εξίσου επικίνδυνος παίχτης είναι ο αμερικανός Ντέρικ Μπράουν ο οποίος είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 894:55 στην κανονική περίοδο και περίπου 30 σε κάθε παιχνίδι. Ο υψηλόσωμος πάουερ φόργουορντ των Τούρκων έχει 390 πόντους στην διοργάνωση με τα ποσοστά του στα σουτ δύο και τριών πόντων να είναι ίδια με τους Γάλλου πλειμέικερ. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε άλλους. Όλοι οι παίκτες της Εφές είναι καλοί το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός αφού κακά τα ψέματα από αυτόν εξαρτάται η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη.

Εάν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου καταφέρει και βγάλει εκτός τους παίκτες κλειδιά των Τούρκων τότε είναι φανερό ότι θα ξανά βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα αφήσει για ακόμα μία φορά τους Τούρκους εκτός συνέχειας.

Υ.Γ Η ομάδα του Περάσοβιτς δεν έχει φτάσει ποτέ στο final four.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.